Az állatmentők észrevesznek egy aknába szorult kengurut – aztán rájönnek, hogy nincs egyedül

kenguru

Az ausztráliai Maryborough külvárosában lévő erdőben történt az eset, ahol egy kenguru csapdába esett. Az állat egy mély aknába esett, és hiába próbált kiugrani onnan, nem sikerült neki.

Szerencsére épp arra biciklizett egy házaspár, Simon és Nikki, akik rögtön észrevették a bajbajutott kengurut és segítséget hívtak. Az állatmentők egy percig sem gondolkodtak, azonnal elindultak.

Bár beesteledett, ez sem tántorította el az állatmentőket a kenguru megmentésétől. A csapat biztonságosan elaltatta a kengurut, ezután egy létra segítségével lemásztak a gödörbe és megkezdték a mentést.

kenguru

Amikor elég közel kerültek a bajbajutott állathoz, meglepődve vették észre, hogy a nőstény rejteget valamit – egy kis kenguru baba pihent az erszényében. Ekkor óvatosan befogták a kicsit, miközben anyját egy kenguruzsákba tették, és biztonságba helyezték.

kenguru

Miután a mama és a kengurubaba újra szilárd talajon volt, az állatmentők megvizsgálták őket. A csapat megkönnyebbülten állapította meg, hogy egyikük sem szenvedett súlyos sérüléseket a zuhanás során. A kis család készen állt arra, hogy visszatérjen a vadonba.

Az önkéntesek megvárták, amíg az anya nyugtató hatása elmúlik. Nem sokkal éjfél után az anyakenguru ébredezni kezdett, visszanyerte az erejét, majd hálás léptekkel elugrándozott.

kenguru


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló