Az idős kutyát családja elhagyta, a kutya depressziós lett és az utcán könyörög élelemért

depresszióskutya

Egy kutyával akkor tehetjük a legrosszabbat, ha magára hagyjuk, miközben ő megbízott bennünk. Sajnos nagyon sok család, gazdi van, aki miután a kutyája megöregedett vagy beteg lett lemond a kutyájáról, azt azonban nem veszik figyelembe, hogy a kutyának ekkor milyen hatalmas traumát okoznak és összetörik a szívét.

Ray, a 8 éves labrador is így járt, miután családja magára hagyta. Az utcán bolyongott magányosan, amikor rátaláltak Kalifornia utcáin. Rendkívül szomorú volt, éhezett és csak arra vágyott, hogy visszakaphassa a családját, akik azonban már soha nem jöttek vissza érte.

szomorukutya

A kaliforniai Carson menhely egyik önkéntese tudomást szerzett Rayről, így megkereste őt. Miután megtalálta, a teherautója platójára rakta fel. Ekkor látszódik rajta a legjobban, hogy mennyi szörnyű élményen ment keresztül. Nyilvánvaló, hogy szomorú, de sajnos az egészsége sem a legjobb. Szeme irritált, váladékozik, szőre nagy része pedig kihullott egy bőrbetegség miatt. Soványsága pedig arra utalt, hogy már egy jó ideje az utcán élt.

Ray azonban nagyon kedves, édes kutya, így az önkéntesnek egyáltalán nem esett nehezére őt elkapni. Az önkéntesek a menhelyen rendbe hozták az egészségét, azonban a depressziója nem múlt el. Mindenki tudta, hogy Ray állapotán csak egy szerető család segíthet. Sajnos Ray már 8 éves, idős kutyának számít, így nem sokan jelentkeznek érte.

szomorukutya

Ray tekintete azonban a boldogság jegye volt. A kutya gyengédsége, valamint jóvátehetetlen szomorúsága segített neki abban, hogy nagyon rövid időn belül örökbe fogadja a megfelelő család, így szerencsére kapott egy második esélyt a boldog életre.

Ray emberek iránti szeretete mit sem változott, különösen most, hogy újra hinni kezdett bennük, miután talált egy új családot, amely úgy szereti őt, ahogy megérdemli, feltétel nélkül.

Szerencsére ennek a kutyusnak sikerült családot szerezni és képes lesz legyőzni kemény múltját azáltal, hogy visszaszerezte az örömöt és a reményt az életébe. Mi pedig nagyon örülünk, hogy újra boldog és egészséges, ahogy annak mindig is kellett volna lennie!


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló