A strandoló férfi békésen élvezte a tengert – amíg a “szörny” meg nem közelítette, anélkül, hogy észrevette volna

lamantin

Az 500 kg körüli súlyával a lamantin testközelből kissé ijesztő lehet. Az úszók azonban gyakran találkoznak ekkora méretű állatokkal.

Michael McCarthy nem úszó, de szereti megörökíteni a tengeri élővilágot, és nemrégiben egy hihetetlen látványt kapott lencsevégre.

Éppen drónkameráját használta a floridai Öböl-part egyik strandjának közelében, amikor meglátta az egyik lamantinját, amint lazán felfedezte a meleg, sekély vizet.

lamantin

A felvételen az is látszik, hogy néhány strandoló is úszkált és élvezte a meleg időt, nem is sejtve, hogy társaságuk van.

Amint elkezdte filmezni az óceánt, látta, hogy az egyik ilyen állat közeledik egy emberhez a vízben. Ekkor az úszó a háta mögött találkozott az állattal. A férfi, aki turistának tűnt, döbbenten vette észre, hogy társasága van.

Ezért beugrik a vízbe, és rögtön úszni kezd. A lamantin azonban nem mutat semmilyen agresszív viselkedést, épp ellenkezőleg.

Az állat csendben, nagyon mozdulatlanul érkezett, és ott maradt, amíg észre nem vették. Aztán, amikor a férfi megijedt, továbbment. Talán valaki mást keresett, hogy társaságot nyújtson neki.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló