A szörnyű állapotban megmentett kutya a legszebb arcát mutatja, miután először kapott szeretetet

bunda

2022 júniusában egy borzalmas külsejű  kiskutyát vettek be a KC Pet Project állatmenhelyre Kansas Cityben. Amikor az önkéntesek meglátták hosszú, összegabalyodott és piszkos bundáját, egy “őslényhez” hasonlították.

A kutya annyira felismerhetetlen volt, hogy nem is hasonlított kutyára.

bunda

Kritikus állapota ijesztővé tette őt, és úgy tűnt, mintha hat lába lenne. Szegénykém azonban nem volt sem félelmetes, sem fenyegető; szeretetteljes volt, csak gondoskodásra és szeretetre volt szüksége.

Az önkéntesek először is elnyerték az állat bizalmát, és gondossággal és türelemmel megkezdték az ápolást. Simon, ahogyan hívták, minden bizonnyal kényelmetlenül érezte magát, és irritálta a sok szőr.

A rossz higiénia viszketést, fájdalmat és bőrfertőzéseket okozhat a kutyáknál, valamint megnehezíti a mozgásukat. Ez az állapot az érzelmi jólétükre is kihathat, ami szorongóbbá és stresszesebbé teszi őket.

Miután az ápolás befejeződött, az eltávolított szőrt megmérték, és meglepő módon Simon körülbelül 6,5 kg-ot cipelt. Simon egy “őslényből” egy gyönyörű kiskutya lett.

bunda

Kétségtelen, hogy a szeretet és a gondoskodás életeket változtat át!

Néhány héttel a megmentése után Simon számos örökbefogadási kérelmet kapott. A menhely gondos elemzése után választották ki Simon új családját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Dodo (@thedodo) által megosztott bejegyzés

 

 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló