“Veszélyes kutyához” hívták ki a rendőrt, ő pedig megmutatta mennyire az

Mint mindennel szemben, úgy az állatokkal szemben is vannak alaptalan előítéleteink. Egy pitbull-szerű kutyával szemben szinte minden második ember előítélettel közeledik – sokan veszélyesnek tartják. Egy ilyen kutyához hívtak ki egy texasi rendőrt, mivel az állat gazdátlanul kóborolt az utcákon. A környékbeliek féltek a kutyustól ezért gyorsan értesítették a rendőrséget.

A kiérkező tiszt összeismerkedett a csellengő ebbel és készített róla pár fotót amiket egy felhívással együtt megosztott a Facebookján. A bejegyzésben hangsúlyozza, hogy túlzottan erős sztereotípiák keringenek a pitbullok körül csak mert “olyan” a kinézetük.

barátságos pitbull

A Gold nevű kutyus, akinek egy nappal később előkerült a gazdája jámbor, önfeledt és rendkívül barátságos kutyának bizonyult. Gold teljesen rácáfolt az előítéletekre.

A rendőrtiszt ezekkel a fotókkal akarja felhívni a figyelmet arra, hogy az előítéletek nagyban meghatározzák a gondolatainkat.

barátságos pitbull

barátságos pitbull

Neked mi a véleményed az esetről? Szerintünk hazánkban is sokan előítéletesek a pitbullokkal szemben és nincsenek tisztában azzal, hogy minden csak nevelés kérdése.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló