9 kutyafajta, akik halál jól érzik magukat a lakásban

benti kutyafajták

Néha már azt gondoljuk, hogy a kutyák is embernek hiszik magukat: sok fajta kifejezetten igényli a bent létet. A benti kutyák általában kényelmesebbek a kinti társaiknál, vegyük csak példának a párnákat.

Ha a kutyus kényelmetlenül érzi magát az egyik helyen, akkor simán átlopakodik a kényelmes ágyra és ráfekszik a gazdi párnájára. Ja, hogy azon te feküdtél? Késő bánat! A királyi kutyapopónak bizony fejedelmi kényelem dukál! Íme 10 kutyafajta, akik fantasztikusan érzik magukat a házban.

Tacskó

Kis tömzsi lábaik látványával is már vidámságot hoznak az ember életébe. Mindig hangsúlyozom, hogy ki kell vinni a kutyákat is a szabadba, de ez az a fajta, amit teljes benti létre is lehet szocializálni. Aki sokat szeret otthon lenni, társra találhat a tacskóban!

benti kutyafajták

Yorkshire Terrier

Hiába a pici, aranyos külső, eléggé be tudnak vadulni, ha nem foglalkoznak velük eleget. Jó nevelést kell kapniuk és hamar el kell őket vinni szocializálódni, mondjuk kutyafuttatóba. De a lakásban amúgy jól megvannak.

benti kutyafajták

Uszkár

Nagyon intelligens állatok, könnyen tanulnak. Ki tudják magukat otthon játék közben futkározni, de naponta azért le kell őket vinni a friss levegőre is. Meg hát ugye, hogy elvégezzék a dolgukat.

benti kutyafajták

Pomerániai

Két lábon járó szőrtenger. Méghozzá milyen puha szőrtenger! Nem függ teljesen a gazdától, úgyhogy aki kevés időt tud csak otthon tölteni, annak ő a legjobb társ. Persze minden nap meg kell sétáltatni, hogy levezessék az energiájukat. Ugatóssá válhatnak, ha nem kezded el időben megnevelni őket.

benti kutyafajták

Csivava

Az apró méretéről ismert kutyus szintén nem igényel nagy sétákat. Neki a legfontosabb, hogy minél közelebb legyen a gazdihoz. Viszont elég bizalmatlan lehet az idegenekkel, úgyhogy csak óvatosan, ha vendéget invitálsz magadhoz!

benti kutyafajták

Bulldog

A híres lustálkodó. Elég egy kevés séta is ahhoz, hogy boldog (vagy bulldog) maradjon. Egyébként meg egész nap alszik és horkol. Nagyon kedves kutyák, akik nem nőnek meg még túl nagyra sem.

benti kutyafajták

Boston terrier

Méretéből adódóan tökéletesen eléldegél bármilyen lakásban. Viszont cserébe állandóan pörög, sokszor kell levinni, hogy lefárassza magát és boldog kutyus maradjon. De ha épp egy ilyen „sétapartnert” keresel magadnak, akkor hajrá: megtaláltad!

benti kutyafajták

Havanese

Annak ellenére, hogy a Havanese fajtájú kutyusok is előnyben részesítik a lakás melegét, egyáltalán nem passzívak. Imádnak játszani. Úgyhogy akinek sok fölösleges energiája van és nincs lehetősége kertben tartani kutyát, számára a Havanese a legjobb választásnak bizonyul.

benti kutyafajták

Mopsz

Nem bírja jól a magányt, így ha teheti, mindig a gazdi közelében van. Cserébe csendes, könnyen nevelhető kutyus, bármilyen méretű lakásban vígan elvan.

benti kutyafajták


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló