Miért fordítják oldalra a fejüket a kutyák, ha beszélünk hozzájuk? Itt a rejtély megoldása!

Miért fordítják oldalra a fejüket a kutyák

Senki sincs tisztában azzal, hogy a kutyák miért fordítják oldalra a fejüket, miközben a gazdi beszél hozzá. Egy amerikai pszichológus szaklap azonban készített egy felmérést, amely megoldhatja a rejtélyt.

A Psychology Today nevezetű szaklap készített egy online felmérést, melyben 582 olvasó vett részt. A résztvevők 62%-a mondta azt, hogy a kutyája elfordítja a fejét, ha beszél hozzá.

Állítólag a lapos orrú kutyáknak összesen 52%-ánál észlelhető ez a tevékenység. Ugyanakkor a hosszabb orrú kutyáknál ez a szám 71%.

Miért fordítják oldalra a fejüket a kutyák

A kutyák magatartását vizsgáló felmérést Stanley Coren vezényelte, aki azt mondta, hogy kedvenceink csupán azért billentik oldalra a fejüket, mert az orruktól nem látnak jól. Ha például a gazdit próbálják vigasztalni, akkor az orruk eltakarja a gazdi arcának az alsó részét.

Mivel a szánkat is látniuk kell, hogy tökéletesen megértsenek minket, kénytelenek oldalra biccenteni a fejüket.

Miért fordítják oldalra a fejüket a kutyák

A kutyáknak rendkívül magas az érzelmi intelligenciája, különböző testi jelekből következtetnek arra, hogy az emberek mit is akarnak nekik mondani.

Miért fordítják oldalra a fejüket a kutyák

Ha például teli szájjal nevetünk és megmutatjuk a fogsorunkat, az könnyen félreérthető, támadó jelzést jelenthet egy kutya számára. Így aztán elengedhetetlen a kutyáknak, hogy az emberek teljes arcát lássák.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló