Harc a kis Trooper életéért, egy árva cicáért, akire kínok közt találtak rá (videó)

bajbajutottkiscica

Pár napja egy nő hazafelé tartott, amikor meglátott egy apró szőrös állatot az út szélén. Ahogy közeledett, észrevette, hogy egy krémszínű cica az, ami nem mozdul. Édesanyja holtteste, amelyet valószínűleg egy jármű ütött el, nem volt messze onnan.

A sofőr ezután megállt, hogy ellenőrizze a macska egészségi állapotát, és megnyugodott, amikor látta, hogy lélegzik. A karjába vette, majd a Montreal melletti város állatmenhelyére vitte.

Sajnos a menhely zsúfolt volt, és nem tudták elhelyezni. Ekkor mozgósítottak a Chatons Orphelins Montréal önkéntesei, hogy megmentsék.

“A mentést követő órákban önkéntesek csoportja összegyűlt, és megszervezték, hogy elhozzák a cicát hozzánk Montrealba” – mondja Céline, az egyesület tagja. Közben mások visszamentek a helyszínre, hogy megbizonyosodjanak arról, nincs-e a közelben más cica. A megmentett macska olyan törékeny volt, hogy bebújt egy takaróba a ládája belsejében, és végig aludt. Kosz borította és teljesen kimerült.

“Minden csontját éreztünk a testén, és fejsérülései voltak” – folytatja Celine. A cica körülbelül 5 hetesre becsülhető, és mindössze 348 grammot nyomott, vagyis akkora, mint egy 3 hetes cica. Mindennek ellenére, amin keresztül ment, enni és élni akart, minden erejével ragaszkodott hozzá.

A Trooper nevű cica valószínűleg nem sokáig élte volna túl kint ebben az állapotban.  Az első éjszakáján Trooper teli gyomorral pihenhetett egy meleg ágyban. Ideiglenes gazdája, Celine 3 óránként etette, hogy segítsen neki visszanyerni erejét. Néhány nappal később már képes volt önállóan is enni.

Trooper ideiglenes gazdájához bújik, miközben a nő rendszeresen ölelésekkel és szeretettel halmozza el. Neki köszönhetően visszanyerte önbizalmát, és megtanulta felfedezni új életét. A barátság mesés története, amely még csak most kezdődött.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló