A borjút elválasztották anyjától, ezért megszökik, és egy vadon élő szarvas család fogadja örökbe

Amikor a ma Bonnie néven ismert borjú mindössze 4 hónapos volt és még alig hagyta el az anyja oldalát, az élete teljesen megváltozott.

A borjú egy farmon született New York állam felső részén. De amikor a farm tulajdonosa meghalt, az ott élő teheneket el kellett adni. Bonnie és az anyja így sajnos elváltak. Tavaly nyáron egy napon, amikor Bonnie csordáját felpakolták a teherautóra, Bonnie úgy döntött, hogy futásnak ered és kiszökik az erdőbe.

A helyi lakosok körében Bonnie szökése nagyon népszerűvé vált. Teltek a napok és az idő egyre hidegebb lett. És még mindig senkinek sem sikerült elfognia a borjút. De az emberek tudták, hogy még mindig ott van valahol.

szökötttehén

Néhány megfigyelés olyan szemtanúktól származott, akik észrevették, amint a birtokukon sétál; mások vadkamerákkal készült fényképeken látták, amelyeket helyi vadászok helyeztek el. Az embereknek pedig nagyon eltérő vélemények voltak arról, hogy mit kell tenni a szökésben lévő tehénnel.

“Bonnie, aki csak alkalmi megfigyelések miatt merészkedett ki az erdő biztonságából, gyorsan helyi hírességgé vált, és két csoportra osztotta a közösséget: azokra, akik a “Team Bonnie”-t alkották, és a túléléséért szurkoltak, és azokra, akik elhatározták, hogy lelövik és megeszik őt.” – mondta Meredith Turner-Smith, a Farm Sanctuary médiakapcsolati szakértője.

“Mindkét csoport az erdőben kereste  de a gyors bepillantásoktól eltekintve a borjú rejtve maradt. Vagyis egészen addig, amíg a vadászok el nem kezdték vadkamerákkal figyelni. És amit láttak, valóban lenyűgözte őket.”

Bonnie egy vadszarvas családhoz csatlakozott, akik úgy tűnt, a sajátjukként fogadták be őt.

szökötttehén

“Mióta elveszítette első családját (és a szarvasmarhák csordaállatok), a szarvasok segítettek Bonnie-nak túlélni, és sajátjukként fogadták el – együtt ettek, aludtak és futkároztak!” – mondta Turner-Smith. “Akárcsak egy szarvas, ez a “marha Bambi” eltűnt az erdőben, valahányszor megjelentek az emberek.

Annak ellenére, hogy Bonnie szeretetet és vigaszt talált kint az erdőben, az emberek, akik követték a történetét, tudták, hogy Bonnie, mint háziasított állat, aki nem alkalmas New York állam déli részének zord téli erdeire, nem maradhat örökké új falkájával, ugyanis ha akarna, akkor erős, egészséges tehénné válna.

Szerencsére valaki vigyázott Bonnie-ra: Egy Becky nevű szomszéd úgy döntött, hogy segít Bonnie-nak túlélni a telet.

“Egy kedves szomszéd tudta, hogy az erdő nem jó hely egy tehénnek, és segített neki túlélni a telet azzal, hogy minden nap áttúrt a havon, élelmet, vizet és friss ágyneműt vitt neki szánon” – mondta Turner-Smith. – És miután lassan elnyerte Bonnie bizalmát, segítségért hívta a Farm Sanctuaryt.

szökötttehén

A Farm Sanctuary emberei nem tudták, milyen nehéz lenne meggyőzni Bonnie-t, hogy hagyja el vadon élő életét, még akkor is, ha ez a saját érdekében történik. Nyolc hónap az erdőben a szarvascsaláddal úgy tűnt, meggyőzte Bonnie-t, hogy ez az egyetlen élete számára – még ha nehéz is.

Két hét leforgása alatt három próbálkozásba telt, mire a mentők végre rávették Bonnie-t.

szökötttehén

“Mivel túl kockázatos volt megpróbálni elkapni az erdőben, karámot építettünk az étkezőhelye köré, türelmesen várva, hogy bezárjuk” – mondta Turner-Smith. – “Bonnie azonban nagyon óvakodott a jelenlétünktől; csak Beckynek engedte, hogy hozzáérjen, és elfutott volna, ha valaki túl közel kerülne hozzá.

Végül, miután elegendő ételt – és egy enyhe nyugtatóval is –, kapott, Bonnie engedelmeskedett, és maga mögött hagyta vad életét. Érthető módon bizalmatlan volt az emberekkel a családjával történtek után – de amikor felébredt a Farm Sanctuaryban, ahol kényelmes legelőkön és hangulatos istállókban élheti le hosszú életét, nyilvánvaló volt, hogy ez a lépés valójában a legjobb volt.

És bár Bonnie-nak el kellett hagynia szarvascsaládját, gyorsan kezdett új barátokat szerezni – ezúttal a saját fajtájából.

szökötttehén


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló