A csalódott kutyus nem hajlandó elmozdulni onnan, ahol a családja magára hagyta

elhagyva

Ha elkötelezed magad arra, hogy kisállatot tarts, akkor meg kell bizonyosodnod arról, hogy élete végéig gondoskodni tudsz róla. Sajnos azonban vannak olyan emberek, akik felelőtlenül tartanak kutyát és amikor már megunják, lemondanak róla. Ilyenkor a legjobb megoldás az lenne, ha egy menhelyre elvinnék, ahol új otthonra találna, de sokan még ezt sem teszik meg.

Így történt ezzel a Border Collieval is, akit még a januári hidegben hagyott magára a családja. Bár nagyon fázott, mégsem volt hajlandó elmozdulni arról a helyről, ahol utoljára látta őket, remélve, hogy hamarosan visszatérnek és hazaviszik.

elhagyva

Sokan észrevették a csalódott kutyát, ezért értesítették a Janine Guidót, az egyik állatmentő szervezet tulajdonosát. Guidó tudta, hogy sietnie kell, minél hamarabb biztonságos, meleg helyre kell őt vinni. De nem volt egyszerű dolga.

Valahányszor Guidó megpróbált közeledni, a kutya, akit Claranak nevezett el, hátrálni kezdett, majd az erdőbe szaladt. Két napig nem találkozott Claraval és már kezdett félni, hogy baj történt, ekkor valaki értesítette, hogy látta a kutyát. Egy teraszon bújt el, ahol próbált felmelegedni.

elhagyva

Végül egy csellel sikerült elkapni, majd az autóba helyezték, ahol finom ételeket kapott. Szegény kutya olyan fáradt volt, hogy a szemeit is nehezére esett nyitva tartani. Az állatorvosnál kiderült, hogy már 10 éves, és nagyon alultáplált.

elhagyva

Végül Guidó egy ideiglenes otthont talált neki, ahol felépülhetett, mára pedig egy szerető, gondoskodó család tagja, akik sosem hagynák magára!

elhagyva


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló