A dalmata kutya magához fogadott egy kis bárányt, akit az anyja hasonló foltjai miatt utasított el

befogadottbari

Úgy tűnik, mindenki elfér egy kutya szívében. Nem véletlenül ők az emberek legjobb barátai, mivel ezek a négylábúak tökéletes társaságot jelentenek mindenki számára. Ezt egy kis bárány tanulta meg, akit elárvulása után egy bájos dalmata fogadott örökbe. A kutyák számára normális, hogy sok szeretetet adnak anélkül, hogy bármit is várnának cserébe. Ezért amikor Zoe, ez a kedves dalmata találkozott a kis bárány Dotty-val, nem habozott a védelmezője lenni, miután a kisfiút eredeti édesanyja elutasította foltjai miatt.

A kisbirka fajtatiszta fehér dorper kos és birka keverékéből született. Ezért az eredmény egy foltos bárány, ami nagyon hasonlít a dalmatához Ez pedig biztosan segített Zoe-nak együtt érezni ezzel a kis báránykával.

befogadottbari
“Fekete foltok vannak a fehér szőrzeten, amely megegyezik a dalmata szőrzetével. Most az anyuka, akinek jelenleg nincs kölyke, takarítja, nyalja, kényezteti. – mondta akkor a helyi dalmata tenyésztő, Julie Bolton, aki a két állatért felelős.

Eközben Dr. Susan Hazel, az Adelaide-i Egyetem állatviselkedési szakértője azt mondta, hogy ezek a fajok közötti kapcsolatok gyakoribbak, mint amilyennek látszik. “Az a csodálatos ebben a történetben, hogy az állatok hasonlítanak egymásra. Nehéz tudni, hogy mi jár egy állat fejében. De szerintem a kutya tudja a bárányról, attól mert foltos, hogy nem egy kölyökkutya.” – jegyezte meg.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ennek a köteléknek a megszületése túlmutathat a bárány bundáján, ami végül csak véletlen egybeesés lehet. “Nagyon fontos szerepet játszik a kötődés, amelyet a bárányok kialakítanak az anyjukkal. Úgyhogy nem hiszem, hogy egy pillantás elég ahhoz, hogy egy bárány kötődjön hozzá” – mondta. Lehet, hogy ez csak egy véletlen. De ami igaz, az az, hogy Zoe példakép mindenki számára, hiszen ez az édes dalmata kérdés nélkül helyet csinált a szívében egy kis báránynak.

 

befogadottbari


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló