A hűséges kutya megmentette gazdája életét, majd a kórházban is végig mellette marad

mentőkutya

A kutyák kétségtelenül az ember legjobb barátai. Ezt a megható szeretetet és hűséget pedig ismét bizonyítja egy fotó, amely nemrégiben meghódította az internetet – egy szolgálati kutya nem hajlandó elhagyni anyja kórházi szobáját

De ez a mély kapcsolat akkor kezdődött, amikor Shauna Darcy úgy döntött, hogy egy kutya segít neki a szorongással való végtelen harcában. És egyáltalán nem tévedett, mert Rubyval feltétel nélküli szeretet alakult ki. A kedves kutya pedig többnek bizonyult, mint egy átlagos kutya. Anélkül, hogy észrevette volna, Shauna kapott egy barátot. Egy igazit!

mentőkutya

“Amikor szolgálati kutyának tanult, észrevettem, hogy elkezdi felfogni a pulzusom változásait, és viccesen viselkedik” – mesélte Shauna. “Például, rám rakta a mancsát, próbálta felkelteni a figyelmemet vagy rám ugrott.”

Más szavakkal, Ruby inkább Shauna őrangyala. Oda van a gazdijáért és egyszer sem képes magára hagyni őt. Napi rutinjába tartozik Shauna vérnyomásának és pulzusának figyelése is, tekintettel arra, hogy ritka szívbetegsége is van, az úgynevezett vaszkuláris Ehlers-Danlos szindróma. Sőt, ez az egész életen át tartó pánikrohamai során is segíti, élelmiszert hoz neki, vagy a leejtett tárgyakat felszedi.

“Amikor elájulok, fölém kerül, és minden nyomást rám gyakorol, és addig nyalogatja a kezeimet és az arcom, amíg észhez nem térek.”– mondta a fiatal nő.

mentőkutya

Néhány nappal ezelőtt pedig Ruby megmentette gazdája életét. Elkezdte figyelmeztetni Shaunát, hogy valami nincs rendben. És bár a fiatal nő egyáltalán nem érezte magát rosszul, úgy döntött, bízik Ruby ösztöneiben, és mentőt hívott. “Kiderült, hogy a szívem pitvarfibrillációba kezdett”– mondta. “Mire a mentők megérkeztek, fájdalmaim voltak, és alig voltam eszméletemnél.”

mentőkutya

Hűséges és szerető kutyájának köszönhetően Shauna jól van. De Ruby hűsége itt ugyan nem áll meg. A kórházban végig az gazdája mellett maradt. Shauna biztos benne, hogy a közte és Ruby között kialakult mély kötelék mentette meg az életét. “Nélküle már nem élnék.” – mondta.

mentőkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló