A gazdi arra kéri az állatorvost, hogy altassa el vak és süket kutyáját – az állatorvosnak azonban sokkal jobb ötlete van

vaksüketkutya

Ha egy kutyát szeretnénk magunkhoz venni, azzal mindig számolni kell, hogy nagy felelősséget veszünk a vállunkra. Egy kisállat rengeteg törődést, figyelmet és szeretetet igényel, és gyakran több feladattal jár, mint azt valaha gondoltuk volna. Ellenben ők akkor is a családunk tagjai, így kötelességünk róluk gondoskodni.

Sajnos azonban vannak olyan emberek, akik inkább magukra hagyják kedvenceiket, ha nehezebbé válik az állattartás. Sok kutya szembesül ezzel a borzalmas helyzettel, köztünk történetünk főszereplője is, Aster Rose, aki egy ausztrál juhászkutya.

Aster Rose egy csodálatos kutya, akárcsak a többi. Egyetlen különbség az, hogy ő süket és vak. Amikor ezt gazdái felfedezték, azonnal állatorvoshoz vitték és kérték, hogy altassák el.

vaksüketkutya

Szerencsére az állatorvos ebbe nem volt hajlandó belemenni, és egy jobb ötlete támadt, hiszen tudta, hogy egy süket és vak kutya is képes ugyanolyan életet élni, mint a többi állat.

vaksüketkutya

Az állatorvos ezért elvette a kutyát a gazdáitól és az állatmentőkhöz fordult segítségért. Végül egy állatvédelmi csoport magával vitte Astert, hogy segítsen neki örök otthonra találni. Rögtön fel is töltöttek róla egy képet a közösségi oldalakra, hátha így több esélye lesz. Szerencsére egy kedves, állatbarát nő, Krysten meglátta Aster Rose fotóját és azonnal beleszeretett. Jelentkezett is, hogy örökbe fogadhassa, hiszen nem ő lenne az első különleges szükségletű kutyusa, Little Buddy kutyája is szintén süket és vak.

vaksüketkutya

Amikor Ater és Buddy találkoztak, rögtön egymásra hangolódtak, megszerették egymást. Annak ellenére, hogy teljesen vak és süket, Aster élettel teli, és mindig próbálja rávenni Buddyt, hogy játsszon vele.

Mivel nem lát és nem hall, Krystennek érintéssel kell kommunikálnia vele, és úgy tűnik, ez tökéletesen működik a családjuk számára.

 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló