A gorilla utolsó pillanatait azzal tölti, hogy átöleli azt a férfit, aki még kölyökkorában mentette meg

Még 2007-ben történt az eset, amikor a Virunga Nemzeti Park őrei megmentettek egy alig két hónapos gorillát a kongói vadonban. A kicsi az anyja élettelen testét ölelgette, miután az orvvadászok megölték.

Noha a kis gorilla, Ndakasi élete szomorúan kezdődött, a története mégis a kedvességről és a szeretetről szól.

utolsólélegzet

A mentés után egy kis idővel Ndkasai találkozott a park gorillaárvaházának gondozójával, Andre Baumával. Az árva gorilla az első éjszakán nagyon rettegett, hiányzott neki az édesanyja, azonban Bauma egy pillanatra sem hagyta őt magára. Egész éjszaka a csupasz mellkasához ölelte Ndakasit, így próbálta melegen tartani és közben vigasztalni.

Szerencsére Baumának és a többi gondozónak köszönhetően Ndakasi hamar túllépett szörnyű múltján és sikerült neki beilleszkednie új családjába. Tekintettel a nehézségekkel küzdő Ndakasi megmentésének körülményeire, életének minden napja ajándék volt. De sajnos hamar véget ért.

utolsólélegzet

Nemrég a gorilla gondozói bejelentették, hogy Ndakasi 14 évesen egy betegség következtében elhunyt. Bár szívszorító, hogy ilyen fiatalon életét vesztette, utolsó pillanatai a szeretet örökségét tükrözték.

Ndakasi utolsó lélegzetét vette gondozója és élethosszig tartó barátja, Andre Bauma szerető karjában” – írta a park.

Igaz, hogy Ndakasi elment, de emléke örökre a gondozók szívében fog élni. És azok erőfeszítései, akik második esélyt adtak neki a boldog életre, folytatódni fognak, reményt nyújtva a hozzá hasonló árva gorilláknak.

utolsólélegzet


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló