A halál széléről megmentett kutya különféle “ajándékokkal” köszöni meg az állatmentők segítségét

köszönet

Egy házi kedvencet felnevelni nagy felelősséggel jár és ha örökbe fogadunk egyet, mindent meg kell tennünk, hogy gondoskodjunk róluk. Még mindig vannak azonban, akik ezt nem értik, és valamilyen oknál fogva úgy döntenek, hogy elhagyják őket.

Ez a történet a szenvedésről és a kegyetlenségről szól, Cuache, egy kevert rasszú rottweiler kutya életéről, akit a gazdái teljesen elhanyagoltak. A kutya majdnem belehalt a betegségekbe, amiket elkapott.

A kutya élete kezdettől fogva nem volt könnyű. Anyját, egy fajtiszta rottweiler, soha nem vizsgálták ki vagy oltották be, a gondozók egész nap a házon kívül tartották. Végül vemhes lett egy idegen kutyától. Ez a helyzet azonban zavarta gazdáit, ezért úgy döntöttek, hogy kikötik a kölykök születéséig.

Ebből az alomból megszületett Cuache, majd nem sokkal később édesanyja meghalt a sok betegség miatt, amelyekben szenvedett, és amiket soha nem láttak el. Sajnos ez a bántalmazási ciklus megismétlődött Cuache-nál, akit röviddel a születése után ugyanúgy kikötöttek.

köszönet

A kutya évekig élt ilyen körülmények között, és ikonikus kutyává vált Tampico városában, Mexikóban. Mindenki azt hitte, hogy csak egy újabb elveszett kutya, de nem, családja van. Egy nap Cuache egész nap lázas volt, és nem tudott mozogni. Súlyos veseproblémák és férgei voltak, amelyek elérték a szívét.

A Dejando Huella menhely állatmentői és a környék egyik lakója látva a kutya szenvedését, kioldották a kötelek alól és közvetlenül az állatorvoshoz vitték. Ott a kutya megkapta a szükséges orvosi ellátást. Bár megpróbálták örökbefogadni, Cuache ma már szabad kutya, és végre a menhely gondozásában él, de az utcán sétál, ahogy megszokta.

Most 12 éves, van egy gyámja a menhelyen, aki gondoskodik a segítségre szoruló állatokról. Minden ételt megkap, annyit alszik, amennyit kell, és akkor megy ki, amikor csak akar.

Legaranyosabb szokása, hogy köszönetképpen azoknak, akik megmentették az életét, a kutya az utcán talált szemetet egyenesen a gondozóihoz viszi ajándékba. Minden alkalommal izgatottak, amikor hoz nekik valamit, és Cuache minden alkalommal sikerélményt érez.

köszönet


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló