Az “ijesztő kinézetű” pitbull propellersapkát visel, hogy ez segítsen neki családot találni

propellersapka

Bonnie egy pitbull kutya, akit a Grandma Betty’s állatmentő civil szervezet mentett meg egy menhelyről, mindössze öt perccel az elaltatása előtt. Valami a nagy barna szemében azt súgta nekik, hogy ő a legkedvesebb kutya, és csak egy esélyre van szüksége. Szerencsére teljesen igazuk volt.

Nem sokkal a mentés után Lili Follett jelentkezett a pitbull ideiglenes gazdájának, és hamar beleszeretett Bonnie-ba. “Ő a legkedvesebb, leghűségesebb kutya, akivel valaha találkoztam. Szeret új emberekkel találkozni, és annyira magabiztos” – mondta Lili. Az ideiglenes gyám szerint Bonnie mindig az ölébe hajtja a fejét, és kiskacsa módjára követi a lakásban.

Lili tudta, hogy bármelyik család szerencsés lenne, ha örökbe fogadná Bonnie-t, és elkezdte a tökéletes otthont megkeresni neki. Sajnos azonban a kutya sok félelmet és félreértést kapott. “A legtöbben piszkos pillantásokat vetettek ránk, és szándékosan leléptek a járdáról, nehogy elmenjenek mellettünk” – mondta Lili. “A legtöbb ember láthatóan ideges vagy bizonytalan volt, amikor meglátta őt. Látva az emberek reakcióit rá, ráébredtem, hogy drasztikus változás nélkül soha nem fogadnák örökbe.”

propellersapka

Bonnie a legaranyosabb pitbull a világon, de sajnos sokan nem látták – így Lilinek támadt egy ötlete. Hogy enyhítse az emberek félelmeit, így vett neki egy propellerrel ellátott kalapot. Hiszen ki félhetne egy propellersapkás kutyától? Emellett a kutya szerette a sapkát hordani, így Lili sétáltatni kezdte, és szinte azonnali változás következett be az emberek reakciójában.

“Amikor az emberek látják Bonnie-t a kalapban, mosolyognak, nevetnek, és határozottan megpróbálnak sokkal többet kommunikálni vele. Voltak olyan autók, amelyek lelassultak, és szinte minden alkalommal sikoltoznak, hogy milyen csinos, amikor elviszem sétálni. A szülők szívesebben engedik a gyerekeiket Bonnie-val játszani. Lényegesen többen állítanak meg minket és kérik, hogy simogassák meg, ami lehetővé tette számomra, hogy nagyszerű párbeszédet kezdjek a kutya örökbefogadásáról.”

propellersapka

Bonnie ugyanaz a kutya, propeller sapkával vagy anélkül, de a kiegészítő segít az embereknek túllépni a hamis sztereotípiákon, amelyeket a pitbullokról hallottak. Így Lili abban reménykedett, hogy a kalap segít megtalálni a számára tökéletes családot – ami szerencsére sikerült is.

Miután elterjedt lett a TikTokon a propeller kalapjával, valaki látta a kutya történetét, és úgy döntött, örökbe fogadja. Most Bonnie visszatért a menhelyre, de ezúttal nem marad ott, hanem az új otthonába szállítják.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló