A haldokló nagymama végleg elbúcsúzik papagájától: a madár reakciója könnyfakasztó

utolsobucsu

A papagájok zseniális állatok, akik képesek megtanulni utánozni az emberi beszédet és viselkedést. Erős köteléket alakítanak ki gazdáikkal is, és hosszú éveken át társaságot tudnak biztosítani. Egy nő könnyfakasztó videót készített haldokló édesanyjáról, aki a papagától búcsúzik. Utolsó pillanatait tollas társával töltötte, és elköszönt tőle. A videó azóta rendkívül népszerűvé vált, sok könnycseppet váltott ki a nézőkből.

2017-ben egy videó terjedt el a YouTube-on. Egy Szindbád nevű afrikai szürke papagáj volt látható rajta, amint türelmesen ült gazdája karján. Nem volt egy átlagos nap, és Szindbád tudta, miért. Gazdája, akivel 25 éve voltak legjobb barátok, sajnos haldoklott. A nő lánya bevitte Szindbádot a kórházi ágyára, hogy végső búcsút vegyenek.

utolsobucsu

A papagájokról köztudott, hogy időnként megcsípik gazdájuk ujjait, de Szindbád gyengéd volt. Főleg most, barátja életének utolsó pillanataiban. Olyan nyugodtan ül a gazdája karján, egy hangot sem adott ki. A nő ott feküdt, szinte mozdulni sem tudott, így Szindbád óvatosan a hasára sétált. Céltalanul bámult a távolba, Szindbád pedig csak arra várt, hogy elköszönjön.

A nő lánya videóra vette, és emlékeket állított fel erről a gyönyörű, de tragikus pillanatról. A könnyek okozta szippantás között megkérdezte az anyját: “Van valami, amit mondani akarsz?”

utolsobucsu

A haldokló nő ekkor összeszedi az energiáját, hogy szeretett tollas társára nézzen. Szindbáddal nyilvánvalóan csodálatos kötelék fűzött egymáshoz. Ekkor elhangzik egy szó: ” Szeretlek.” A papagáj úgy tűnik, hogy megértette a szavait, miközben fejével felé biccent, és lábát a mellkasára teszi. Szinte mintha egy utolsó meghajlást végezne.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló