A házaspár egy magára hagyott kutyát talál a semmi közepén, majd elviszik őt is a nyaralásukra

kutyanyaralás

Megan Mannarelli-Martin és férje évek óta nem nyaraltak, de a közelmúltban végre sikerült időt szakítani rá. A házaspár a Rafiki’s menhely nevű speciális mentőszolgálatot vezeti, és nehéz elszakadniuk a munkától. Még három mentett macskájukat is magukkal vitték, hogy ne érezzék magukat rosszul nélkülük. Bepakolva a kocsival és a macskákkal, akik kényelmesen elhelyezkedtek, útnak indultak, izgatottan pihenni és feltöltődni.

A jelek szerint azonban a munka követi őket mindenhová, mert négy órával a nyaralásuk után egy elhagyott kutyát vettek észre, aki egy nagyon forgalmas út közepén fut.

kutyanyaralás

Az utazás azon pontján messze nem voltak sehol, így nagyon valószínűnek tűnt, hogy a később Kevin nevű kutyát kidobták. Tudták, hogy nem hagyhatják csak úgy ott, és azonnal állatmentő üzemmódba kapcsoltak.

“Kevin megrémült, amikor megláttuk, de nagyon akarta, hogy megmentsék” – mondta Mannarelli-Martin. “Egy órába telt, mire elnyertük a bizalmát. Nem üldözhettük, attól még jobban megijedt volna, és visszarohant volna az út közepére. Így hát leültem a középső útelválasztóba, és hagytam, hogy közeledjen felém, mire végre elég közel ért ahhoz, hogy elkapjam.

kutyanyaralás

Miután Kevin biztonságban volt, beültették az autóba, és beszkennelték a mikrochipet. Mivel nem volt chipje, ellenőrizték a helyi online fórumokat, és felvették a kapcsolatot a helyi menhelyekkel, hátha a családja keresi őt. Közben úgy döntöttek, hogy az lesz a legjobb, ha magukkal viszik nyaralni.

Megálltak, hogy megvegyenek neki minden fontos dolgot, majd folytatták útjukat. Kevin érthető módon félt, de minél több időt töltött a megmentőivel, annál jobban megnyugodott, és hamarosan a legkedvesebb, legizgatottabb kis kutyává változott. Három nap múlva pedig már ugrált az izgalomtól, amikor meglátta megmentőit.

kutyanyaralás

A kirándulás azóta véget ért, és Kevin most már ideiglenes otthonában van. Nagyon jól van, és szeret a nevelt állattestvéreivel játszani. Hamarosan készen áll arra, hogy örökre otthonra találjon – hacsak addig a házaspár meg nem gondolja magát.

“Az utolsó oltása után néhány héttel örökbefogadható leszvagyis csak ha szeretném – mondta Mannarelli-Martin. – Nagyon ragaszkodni kezdtünk hozzá.”

@meganandtherescues #dogsoftiktok #travelingdog #SephoraConcealers #DrPepperTuitionContest #straydog #dogrescue #travel #yosemite #seqoianationalpark #travelcat #travelcatlife #rescuedog #rescuepup #puppyrescue #roadtrip #roaddog #secondchance ♬ Sunroof – Nicky Youre & dazy


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló