A katona terápiás kutyával megy a börtönbe – a kutya ekkor az egyik fogolyhoz rohan

A kutyák a világ legcsodálatosabb élőlényei. Egyes kutatások bebizonyították, hogy boldogabbak és tovább élnek azok az emberek, akiknek van kutyájuk. Bill Campell katona súlyos fogyatékossággal tért haza az egyik küldetésről: komoly agysérülést szerzett egy iraki munka során. Családja és barátai féltek attól, hogy Bill élete végleg tönkremegy, de szerencsére a háborús veterán kapott egy terápiás kutyust, aki egyből megváltoztatta a férfi életét.

Pax kutyus kimondottan a PTSD-vel (poszttraumatikus stressz szindróma) küzdő betegek kezelésére képezték ki.

A katona terápiás kutyával megy a börtönbe

Bill annyira hálás volt Paxért, hogy elhatározta felketesi azt a hölgyet aki a kutyust kiképezte. Ezután ellátogatott a Bedford Hills-ben található női börtönben, ahol megtalálták Pax trénerét, Laurit.

Az alábbi videóban láthatjuk, ahogy Pax szinte azonnal felismeri régi trénerét. Csillogtó szemekkel és heves farokcsóválásokkal rohant oda Laurihoz.

Az érzelmes találkozó után Billnek megengedték, hogy kutyájával bemenjen a fogvatartottakhoz. Bill és Lauri leültek beszélgetni és a nő elmesélte, hogy az ő életét is fenekestül megváltoztatta Pax.

Lauire elmondta milyen sokat gyakrolotak a kutyussal és hogy Pax mennyire okos, intelligens.

“Mikor mondták, hogy Paw PTSD képzést fog kappni, tudtam hogy majd valaki másnak olyan szabadságérzetet fog biztosítani, hogy az a személy valóban mindenhol szabadnak érezze magát.” – mesélte a lány Oprah WInfrey műsorában.

A katona terápiás kutyával megy a börtönbe1

“Mikor megtudtam, hogy Paxot oda fogják adni egy betegnek, rájöttem mekkora szabadságot adott nekem. Gyönyörű ajándék volt az, hogy együtt dolgozhattam vele.”

“Olyan volt, mintha a lelkemből egy részt újra fel tudtam volna építeni” – tette hozzá a hölgy.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló