Súlyosan megégett a vemhes kutya, aki visszarohant az égő kórházba, hogy figyelmeztesse az embereket

Matilda, a hős keverék kutya 4 ember életét mentette meg a leningradi magánhospice házban. Miután a kutyus észrevette a veszélyt, heves ugatással próbálta felhívni a gazdája és a lakók figyelmét a veszélyre, majd be is rohant az égő épületbe.

A hős kutyusnak hála mindenkit ki tudtak hozni az égő épületből, viszont ő a lángok közt maradt. Matilda szén-monxid mérgezést kapott és elvesztette az eszméletét, a tűzoltók csak a lángok megfékezése után találtak rá a romok közt.

Súlyosan megégett a vemhes kutya1

A kutyák azonnal elszállították a közeli állatorvoshoz, ahol még küzdenek az életéért. A róla készült videóból kiderül, hogy szörnyű fájdalmai vannak – viszont ő ennek ellenére hősiesen viseli a kezeléseket. A gyógyulásáról jelenleg két orosz önkéntes gondoskodik: Elena Kalinina és Alexander Tszinkevics.

Súlyosan megégett a vemhes kutya2

Súlyosan megégett a vemhes kutya3

“Amint lehetőségünk volt rá, Matildát megultrahangoztuk. A vizsgálat kiderítette, hogy a kölykei egyenlőre épségben vannak és szépen fejlődnek. Képtelenek vagyunk megmondani hányan is lehetnek a pocakjában, mert Matilda elég nagy kutyus.” – mesélte az egyik gondozó, aki hozzátette a kutya gondozója nem tudja vállalni a kezelési költségeket, ezért valószínűleg Matilda és a kölykei menhelyre kerülnek majd.

Nagyon reméljük, hogy Matilda története körbejárja a világhálót és lesz egy olyan jólelkű ember aki örökbe fogadja őt és a kölykeit is.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló