A kutya kiugrott a vonatból és 200 kilométert sétált, hogy visszataláljon gazdáihoz, akik elhagyták

elszököttkutya

A kutyák mélyen és feltétel nélkül szeretnek minket és hihetetlenül kötődnek azokhoz az emberekhez, akiket szeretnek.

Ezért olyan fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban készen áll-e, mielőtt örökbe fogadna egy kutyát. Ha a gazdi “meggondolja magát” és megszabadul a kutyájától, szegény kutya nem fogja megérteni, miért nem szereti többé gazdája és teljesen összeomlik.

Sajnos ennek a kutyának a gazdái nem vették komolyan a kötelezettségeiket és ennek eredményeként az édes kis Marunak szörnyű szívfájdalmat kellett elszenvednie.

Maru egy gyönyörű masztiff, aki Novoszibirszkben, Oroszországban született. Alla Morozova tenyésztette és egy kennelben nőtt fel anyjával és apjával.

Morozova egy felelősségteljes és szerető tenyésztő, aki teljesen odaadó kutyáihoz és komolyan gondolja jólétüket, Maru pedig sok boldog hónapot töltött a gondozása alatt.

elszököttkutya

Amikor Maru öt hónapos volt, elhagyta otthonát és Krasznojarszkba ment egy családhoz. Új otthona csaknem 400 mérföldre volt innen, de Maru izgatott volt, hogy új gazdijával kezdjen új életet.

Maru gyorsan beilleszkedett új családjába és mély kötelék alakult ki örökbefogadó gazdijával. Kis lényének minden szálával szerette őket és feltételezte, hogy ők is ezt érezték iránta.

Sajnos tévedett.

Miután hat hónapot töltött a párral, hirtelen minden megváltozott. A pár úgy döntött, hogy nem akarják tovább megtartani Marut, ezért felvették a kapcsolatot Morozovával, hogy értesítsék.

Mivel Morozova őszintén szereti az összes kutyáját, nem hagyja abba a gondozásukat, miután elhagyják otthonát.

Morozova világossá teszi mindenki számára, aki örökbe fogadja valamelyik kutyáját, ha úgy dönt, hogy nem akar többé foglalkozni a kutyával, jeleznie kell neki, hogy új és jobb otthont találjon a kutyának.

Amikor a pár kapcsolatba lépett Morozovával, megkérte őket, hogy vigyék haza Marut Novoszibirszkbe. A párnak azonban nem volt kedve az utazáshoz, ezért inkább egyedül küldték vissza Marut vonattal. A vonaton Maru egyetlen társasága egy férfi volt, akit felbéreltek, hogy elkísérje Novoszibirszkbe.

elszököttkutya

Maru nagyon boldogtalan volt, félt és nem értette, hol van a családja. Maru nem hitte el, hogy a család, akit annyira szeretett, önként elhagyta és ahogy a vonat egyre távolabb vitte tőlük, Maru pánikba esett. Miközben a vonat áthaladt az orosz tajgán – egy sűrű, vad erdőn, tele áruló tereppel és veszélyes vadon élő állatokkal –, Maru vak pánikban leszállt a vonatról.

Maru eltűnt a tajgában, bérelt társa pedig felhívta gazdáját, hogy közölje vele, hogy megszökött. A pár ezután felhívta Morozovát, hogy közölje vele, hogy Maru mégsem tér haza.

Amikor Morozova meghallotta, mi történt, sürgette a házaspárt, hogy menjenek és keressék meg Marut, de nem voltak hajlandók. A pár mosta kezeit és megoldottnak tekintették az ügyet. Maru elment és ezzel teljesen rendben voltak.

Morozova megsemmisülten úgy döntött, hogy megkeresi Marut. Morozova nyomtatott és szórólapokat kezdett osztogatni és könyörgött a nyilvánosságnak, hogy tartsák szemmel Marut.

És akkor minden esély ellenére megtalálták Marut.

elszököttkutya

Marut Krasznojarszk egyik ipari negyedében vették észre – csaknem három napig fáradhatatlanul utazott, hogy visszajusson családjához, akit annyira szeretett.

Amikor az önkéntesek megtalálták Marut, szegény kutya bajba került. Túlélte a hosszú utat, de ez nagyon kimerítette. Mancsa megsérült és nem tudott mozdulni. A megtört szívű Marut visszavitték Novoszibirszkbe, ahol megkapta azt a szeretetet, időt és törődést, amelyre testének és lelkének is szüksége van a gyógyuláshoz.

elszököttkutya

A múlt mögött Maru jövője fényesnek és ígéretesnek tűnik. Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a gyönyörű lánynak az életét innentől kezdve szerelem és öröm tölti el – Morozova gondoskodni fog róla.

elszököttkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló