A kutya úgy tesz, mintha vak lenne, hogy figyelmen kívül hagyja az új kutyatestvérét

vaknaktettettemagát

Amikor Elle a szokásosnál többet kezdett dolgozni, aggódott, hogy kutyája, Bella magányosnak fogja érezni magát. Ezért úgy gondolta, hogy jó móka lenne a kisállatnak, ha egy barát mellette van, ezért a család befogadott egy Baguette nevű mopsz kölyköt.

Eleinte Bella nagyon izgatott volt, amikor találkozott Baguette-tel, és a kutyák gyorsan összebarátkoztak. Egy idő után azonban Bella rájött, hogy az új kutyában sokkal több energia van, mint benne. A mos kölyök pedig nem mindig értette, mikor fáradt el Bella a játékban. Bella tehát előállt egy tervvel.

vaknaktettettemagát

A kutyatulajdonos kezdte észrevenni, hogy Bella nehezen tud fel- és leszállni a kanapéról, és időnként bele is ütközik dolgokba. Furcsának találta, de úgy tűnt, Bella jól van, és nem sérült meg semmije. Elle nem sokat gondolkodott ezen, de a dolgok rosszabbra fordultak.

“Egy reggel felébresztettem Bellát és Baguette-et, hogy játszunk együtt. Eldobtam a játékot, de Bella nem akart utána menni. Azt hittem, talán csak azért, mert Baguette fogta meg először, ezért megfogtam Baguette-et és eldobtam a játékot. De Bella csak ült és engem nézett. – mondta Elle.

A tulajdonos gyorsan elvitte a kutyát az állatorvoshoz, és néhány vizsgálat után Bellánál akut vakságot diagnosztizáltak. Az állatorvos azt javasolta, hogy Elle a lehető leghamarabb vigye el Bellát szemorvoshoz. Pánikba esett, gyorsan megbeszélt egy időpontot – de az eredmények határozottan nem azt hozták, amit várt.

vaknaktettettemagát

“A szakértők elmondták, hogy elvégeztek egy labirintus-tesztet be- és kikapcsolt lámpákkal, valamint néhány más tesztet is. Azt gyanították, hogy Bella talán nem teljesen vak, mert még mindig képes volt átmenni a labirintusban anélkül, hogy az akadályokba ütközött volna.”

A tulajdonos szerint az állatorvosok azt mondták, hogy a kutya nagyon ellentmondó viselkedést mutatott. Néhány további vizsgálat után a szemorvos felhívta Elle-t az eredményekkel. Végül kiderült, hogy Bella egyáltalán nem volt vak.

“Azt mondta, hogy a szeme tökéletesen működik. Megkérdezte, történt-e változás otthon vagy az életmódjában, mert ez viselkedési probléma lehet. Elmondtam neki, hogy hazavittem egy kiskutyát, és akkor azt elmondta, hogy valószínűleg Bageuette miatt csinálja ezt, hiszen így próbálja meg elkerülni és figyelmen kívül hagyni őt.

vaknaktettettemagát

Úgy tűnik, Bella úgy döntött, szünetet kell tartania új testvérével való játékban – így a kutya vaknak tettette magát, hogy ne kelljen vele játszania. Azóta a gazdi nagyon ügyel arra, hogy Bellának legyen helye és ideje önmagára, távol az energikus kutyustól. Baguette is megtanulja, hogy legyenek határai, Bella pedig sokkal nyugodtabb lett új testvére körül.

Lehet, hogy még el kell telnie egy kis időnek, amíg teljesen megszokják egymás stílusát, de most már elég nyugodtak a dolgok ahhoz, hogy Bella remélhetőleg nem érzi szükségét annak, hogy ismét vaknak tettesse magát.

vaknaktettettemagát


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló