A menhelyen elhagyott labrador nem érti, miért mennek el gazdái nélküle (videó)

elhagyva

A 7 éves Alex nevű labradort a gazdái a telfordi menhelyre vitték. Nem tudták tovább gondozni, ezért az önkéntesekre bízták. Szegény kutya húzta a lábait, amikor a menhely dolgozói befogadták.

Az elhagyatottság fájdalmas élmény a kutyák számára. Ezek a hűséges állatok kötődnek a családjukhoz, és feltétel nélkül szeretik őket. Amikor azonban a családjuk úgy dönt, hogy megválnak tőlük, az egész világuk összeomlik. A szokásaik, a mindennapi életük és a környezetük egyik napról a másikra átalakul, és mindent elveszítenek, ami eddig fontos volt számukra.

elhagyva

Ez történt Alexszel is, amikor a gazdái elhagyták. Elköltöztek, és nem tudták magukkal vinni. Ezért a menhelyre mentek a négylábúval, hogy jó kezekbe kerülhessen. Alex átvételekor a személyzet megdöbbentő reakcióval szembesült.

Miközben a személyzet egyik tagja pórázon vezette el, a szőrgombóc folyton megfordult, hogy gazdáit keresse. Nem akarta követni az önkénteseket, és a másik irányba indult el.

@shropshirek9 It will never get easier. Alex has been surrendered to hilbrae as his family are moving house and cant take him. Hes so scared 😞 call hilbrae for info 01952 541254 #adopt #labrador #adoptalabrador #dogtok #hilbraerescuekennels #dogrescue #scareddog ♬ Save Your Tears – Acoustic – Amber Leigh Irish

A videót több ezer internetező nézte meg, akiket megrázott a jelenet. Néhányan Alex gazdáit okolták a döntésért, de megmentői szerint jól döntöttek, amikor inkább egy menhelyen hagyták, mint az utcán. Alex jó természete miatt biztosak voltak benne, hogy új, szerető családra talál.

És pontosan így is történt, hiszen a kutyus alig néhány nappal érkezése után megtalálta örök otthonát.

elhagyva

 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló