A süket kutya felébred és rájön, hogy 11 év utcán töltött év után végre biztonságban van

süketkutya

Solo olyan életet élt, amelyet egyetlen kutya sem érdemelne meg. Közel egy évtizedet töltött egyedül Los Angeles utcáin, csak magára számítva. Ahogy teltek az évek, Solo megbetegedett, és túl öreg volt ahhoz, hogy lépést tartson más kutyákkal.

Végül túl fáradt és gyenge volt ahhoz, hogy tovább sétáljon, és lerogyott egy női verandára. Amikor a nő felfedezte, elnevezte Solovino-nak (spanyolul: egyedül jött), és segítségért hívta a Rocket kutyamentőket.

Az állatmentők San Franciscóba repítették, ahol egy nevelőszülőhöz került. Sajnos Solót többször örökbe fogadták, de önhibáján kívül újra és újra visszatért.

süketkutya

Egy nap Carol Messina meglátott egy képet Soloról az interneten, és azonnal tudta, hogy meg kell mentenie.

“Amikor találkoztam vele, és láttam, milyen szomorú, tudtam, hogy örökre velem kell, hogy maradjon, bármi is történjen” – mondta Messina.

Solo múltja miatt nagyon félénk volt, és még mindig nem bízott meg teljesen az emberekben. Nem reagált a körülötte lévőkre a tipikus módon, és mindig megremegett, ha valaki megsimogatta.

süketkutya

De Messina hamar rájött, hogy ez kevésbé bizalmi probléma, hanem inkább hallásprobléma. Kiderült, hogy Solo hallása sokkal rosszabb volt, mint azt bárki gondolta – gyakorlatilag süket volt. Ez megmagyarázza, miért rándul meg, ha bárki megérintette; nem érezte jól magát, amikor az emberek odalopóztak hozzá, amikor nem hallotta, hogy jönnek.

A fogai is nagyon rosszak voltak, és sok fájdalmat okozott neki. Szerencsére Messina elvitte orvoshoz, aki elvégezte a fogak rendbetételéhez szükséges műtétet, és utána úgy viselkedett, mint egy teljesen új kutya! Nyilvánvaló volt, hogy a fájdalom hatással volt a viselkedésére is.

Solo manapság nagyon boldog kutya, és nagyon szeret a szabadban rohangálni, sőt még új kutyákkal is szeret játszani. Messina új módszereket is megtanult, hogy enyhítse a süketsége okozta szorongásokat.

süketkutya

Amikor sétálni mennek, hevedert visel, amelyen “süket kutya” felirat olvasható, hogy az emberek kérés nélkül ne simogassák. Messina a lámpákat is fel- és lekapcsolja, amikor bemegy egy szobába, hogy a kutyus tudja, hogy jön, és ne riassza meg.

süketkutya

Bár Solo öregszik, Messinának köszönhetően rengeteg élet maradt benne. Most egy szerető otthonban élheti le hátralévő napjait, és soha többé nem kell attól tartania, hogy valaha is az utcára kerül.

süketkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló