A traumatizált kutya napokig a falat bámulta, majd megérzett valamit, amitől minden megváltozott

traumatizáltkutya

Angel, agár keverék egész életében a bántalmazás traumája alatt élt – egészen mostanáig. Angelt megmentették egy írországi állatszervezettől, majd ezután attól félt, hogy mi fog vele történni.

Szegény Angel-t lelkileg bántalmazták, majd túlélte az utcák életének kemény valóságát. S amikor megérkezett a mentőközpontba, viselkedése még az ott dolgozókat is meglepte, hiszen napokig csak a falat bámulta.

Amikor eljött az evés ideje, azt hinné az ember, hogy azonnal enni kezd, de ez egyáltalán nem így volt. A személyzetnek magára kellett hagynia, hiszen csak akkor volt hajlandó enni, ha senki nem volt a közelben.

traumatizáltkutya

Az állatmentők nem tudták, mit tegyenek. Aztán végre eszükbe jutott egy ötlet, amitől remélték, hogy segíteni fog. Bár ellenállt a pszichológiai segítségnek, érzelmi fájdalmának valahogy be kellett gyógyulnia. Egy napon megfordult, és szembenézett félelmeivel; mindezt egy ismerős kutya miatt, akit egyből felismert, és aki nagyon kedvesen bánt vele.

Amikor Angel meglátta a másik kutyát, valami megváltozott; Angel hangulata sokkal jobb lett és ez segített neki elindulni egy úton. Az  állatmentők úgy vélik, hogy a kutya Angel testvére volt, és Cliffnek nevezték el.

traumatizáltkutya

A mentőközpont munkatársai úgy vélték, hogy az Angel által elszenvedett trauma és pszichológiai bántalmazás hosszan tartó hatással lesz rá, és a felépüléshez vezető út időbe telik.

traumatizáltkutya

Hat hónappal később Angel már boldog volt, játékos és rohangált – teljesen más kutya volt.

17 kg-ról 21 kg-ra hízott, és most a megmentői azt mondják, hogy nagy magabiztossággal és határtalan energiával rendelkezik. És ami még jobb, Angel megtalálta örök családját. Egy házaspár fogadta örökbe, aki nemrég vesztette el kutyusát, és azonnal beleszeretett Angel-be.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló