Az Alzheimer-kóros nagymama érzelmileg átalakul, amikor ez a kiskutya meglátogatja

nagyi

Richard Dawson és testvére, Martin első kézből értik, mekkora erőfeszítést és odaadást jelent az idősek gondozása.

A testvérek anyai nagyszüleikről gondoskodnak, akik egy bérelt lakásban élnek Worthingban, egy Anglia délkeleti partján fekvő városban. Nagymamájukat, akit “Nannak” hívnak, öt évvel ezelőtt Alzheimer-kórban diagnosztizálták.

A progresszív neurológiai rendellenesség gyakran hangulati változásokkal jár, és a 95 éves Nann nagyon ideges lesz, ha fájdalmat vagy zavartságot tapasztal. De a testvérek észrevették, hogy a nagymamájuk figyelmét szeretettel elterelte kis unokaöccsük, aki minden hónapban Londonból látogatott bátyjukhoz, Jameshez . Mivel unokaöccsük nem lehetett állandóan a közelben, a testvérek úgy gondolták, hogy egy kutya is hasonló pozitív hatással lehet a nagymamájukon.

De  Richárd és Martin itt ellenkezni kezdett. Martin főállásban dolgozik, hogy mindkét nagyszülőt gondozza otthon, Richard pedig digitális marketinggel foglalkozik. Egy új kölyök vállalása olyan plusz munkának tűnt, amelyet nem tudtak kezelni.

nagyi

Szerencsére Richard felfedezett egy webhelyet, amely összeköti azokat a embereket, akik egy kis kölyökszeretetre vágynak, a helyi kutyatulajdonosokkal és kedvenceikkel.

“Egy Ann nevű hölggyel találkoztunk, aki elhozta az Orla nevű kutyusát, hogy találkozzon velem, a bátyámmal és a nagyszüleimmel” – mesélte Richard.

Orla, egy 9 hónapos tacskó kölyökkutya, egy olyan energiabomba, amely tökéletesen megfelel Nannak, és így hetente kétszer látogat el több mint egy hónapja. Míg Orla jelenleg csak kedden és csütörtökön látogat el, a család további játékidőpontokat szeretne összeállítani.

nagyi

Miután Martin elküldte Richardnak fényképeket Orla és Nan játékáról, Richard közzétette őket a Twitteren. Az emberek szerették és felkeltette Orla tulajdonosának figyelmét is.

“Miután mindez megtörtént, üzenetet küldött nekem és a bátyámnak, és elmondta, mennyire boldog, hogy Orla változást hozott Nannal” – mondta Richard.

És nem Ann az egyetlen, aki kinyújtotta a kezét, hogy segíthessen. Richard olyan emberektől kapott üzeneteket, akik izgatottan várják idős rokonaik szolgáltatását, valamint olyan emberektől, akik szeretnék feltenni kutyáikat a weboldalra, abban a reményben, hogy ők is segíthetnek valakinek.

“Az emberek azt mondták, hogy van kutyájuk, és nem tudták, hogy ez mennyire hasznos lehet” – mondta Richard.

Egy biztos: Nan és Orla határozottan belesimultak a szívünkbe.

nagyi


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló