Az agresszív kutya soha nem kapott szeretetet; amint megtapasztalja, rögtön megváltozik

agresszív

Még a legharciasabbnak tűnő kutya is nagyon édes lelket rejt. Ha kimutatja a foga fehérjét, az nem agresszióra utal, hanem a múltbéli rossz élményeivel kapcsolatos félelemre. Így történt ez egy kutyussal is, aki fájdalmas múltja miatt nem bízott az emberekben.

Az önkéntes először azt mondta, félénk és rosszkedvűen volt az első találkozáskor. Azt mondták neki, hogy agresszív, de az állatokkal kapcsolatos tapasztalatainak és érzékeny lelkének köszönhetően tudta, hogyan kell segítenie. Azok, akik figyelmeztették, nem tudták megragadni imádnivaló szellemét, amely a kemény külső alatt rejtőzött.

agresszív

Az önkéntes minden nap időt töltött vele a fürdőszobában. Gyengéden beszélt hozzá, megértetve vele, hogy nincs mitől félnie. Napokig tartó óvatos interakció után lassan közeledett hozzá. Arra számított, hogy megharapja, de ehelyett nyugodt maradt. Ekkor a nő, kissé kinyitotta a kezét, és megsimogatta a mellkasát. Megijedt és remegett, de most először ellazult egy kicsit.

Két-három nappal az első simogatás után következett be a fordulópont. Amint belépett a fürdőszobába, a kutyus a hátára fordult, és a farkát csóválta, örült, hogy láthatta, és alig várta, hogy szeretgessék. Onnantól kezdve teljesen megváltozott. Most már ágyban alszik, szeret játszani, és megtanult szocializálódni. Reméljük, hogy találnak neki egy állandó otthont, egy családot, amely minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik a gondozásához.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló