Az állatorvos nem hajlandó teljesíteni a 7 hetes kiskutya gazdáinak szomorú kérését

7hónapos

Július 1-jén este az új-zélandi Aucklandben található Onewa Road Állatkórházba érkezett egy család, akik egy hét hetes kiskutyát hoztak be.

A látogatás oka szomorú volt: a család el akarta altatni a kiskutyát, mert nem tudták volna kifizetni a kiskutya betegségéből adódó állatorvosi költségeket.

Oliver Reeve állatorvos volt az, aki ellátta ezt a családot. Az eutanáziakérelemtől megdöbbenve visszautasította az eljárás végrehajtását, és úgy döntött, hogy örökbe fogadja a kiskutyát.

7hónapos

A történetet megosztotta a közösségi oldalán és a hozzászólásokban Oliver megmagyarázta a család döntését:

“A kiskutyának egészségügyi problémája van, ami befolyásolja a jólétét. Így valamit tenni kellett. A tulajdonos nem tudta vagy nem akarta kifizetni a kezelést, ezért az eutanázia mellett döntött. Alternatívaként felajánlottuk az adományozás lehetőségét. Nehéz dolog, hogy kiskutyákat kell feláldozni; az állatorvosok utálják ezt megtenni.”

Sok internetező kritizálta a család döntését, mire Oliver így válaszolt: “Valószínűleg az a legjobb, ha nem beszélek róla. Ezek a helyzetek mindig bonyolultabbak, mint amilyennek elsőre tűnnek. Mindenkinek más az útja”.

7hónapos

Az állatorvosnak most az a fő gondja, hogy a Toby nevű kiskutya élete virágzó és egészséges legyen, és hogy megtervezze a szocializációját.

Toby jól beilleszkedett új otthonába, és egyik kedvence, hogy a számára kényelmesnek talált sarkokban alszik.

Július 2-án délután Toby visszatért a klinikára, hogy a születési rendellenességei miatt korrekciós műtétet végezzenek rajta. Legyen Toby nagyon boldog az új családjában!

7hónapos


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló