Az oroszlán az utolsó pillanatig beteg szerelme mellett marad – megható fotók

szerelem

Leo és Muñeca szinte egész életüket együtt töltötték. Az oroszlánpárt és gyermekeiket az Animal Defenders International (ADI) mentette ki 2014-ben egy perui cirkuszból. Mentésük során rövid időre elválasztották őket egymástól, de ezen kívül ritkán voltak távol egymástól.

“Leót és fiaikat, Chinót, Cocót és Rolexet sikeresen megmentették az akció első napján, 2014 augusztusában végrehajtott rajtaütés során, de a cirkusz részben megakadályozta a rohamot, majd eltűntek”– mondta Jan Creamer, az ADI elnöke. “Az ADI hat hónappal később, több mint 600 mérfölddel arrébb érte utol őket, megmentve Muñecát és lányaikat, Afrikát és Kiarát… Szinte mindig együtt voltak, felfedezték 4 hektáros élőhelyüket, és együtt pihentek a fák alatt.”

szerelem

Augusztusban Muñeca hirtelen megbetegedett – és Leo még jobban védelmezni kezdte őt, mint ahogy eddig.

“Leo mindig is vigyázott Muñecára, de amikor rosszul lett, egyértelműen rájött, hogy valami nincs rendben” – mondta Creamer.  “Látták, hogy próbálta bátorítani őt, hogy egyen és úgy tűnt, hogy vigaszt nyújt neki ebben a nehéz időszakban.”

szerelem

Amíg beteg volt, Leo vigyázott Muñecára, szorosan ölelte, hogy segítsen neki jobban érezni magát. Azokban a pillanatokban világossá vált, hogy a pár mennyire szereti egymást, ez egy gyönyörű példa arra, ahogy az oroszlánok kifejezik szerelmüket.

Sajnos Muñeca szeptemberben, 19 évesen elhunyt. Leo a végsőkig mellette maradt, és úgy hagyta el ezt a világot, hogy pontosan tudta, mennyire szereti őt.

szerelem


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló