A bátor kutya észrevesz egy fiút, akit a tengerben elsodort az áramlat és azonnal a segítségére siet

hőskutyus

Maxet soha nem képezték hősnek, de amikor a pillanat úgy kívánta, a staffordshire terrier/bulldog keverék válaszolt a hívásra. Mielőtt Jamie és Rob Osborn örökbe fogadta Maxot, elhanyagolt kölyök volt. Leginkább kint lakott, és soha nem vitték el sétálni. De új gazdái szeretete gyorsan megváltoztatta a kutyát.

“Amikor megkaptuk őt, egy kicsit antiszociális volt” – mondta Jamie Osborn. “Ha túl sokat simogattuk, felállt és elment. Manapság Max egy teljesen más kutyává vált. Mindig boldog!”

Max most a család tagjaként bent él a lakásban Port Noarlunga-ban, Ausztráliában. Imád az ágyban aludni 11 éves bátyjával, Nevvel, és – leginkább – a vízben csobbanni.

hőskutyus

Nyáron Max ideje nagy részét a tengerparton tölti a családjával. “Vannak kajakjaink, és szeret velünk úszni, miközben evezünk, ezért vettünk neki egy mentőmellényt, nehogy túlságosan elfáradjon” – mondta Osborn. “Rob szeret szörfözni, ezért Maxet gyakran lehet látni a tengerparton a hullámra váró szörfösök társaságában.”

Januárban Max egy csendes napot töltött a tengerparton gazdájával, amikor valami baj történt. Egy fiatal fiút elkapott az áramlat, és pánikba esett. Ahelyett, hogy a parttal párhuzamosan úszott volna, hogy elkerülje az áramlatot, megpróbált szemben úszni az áramlattal, és gyorsan elfáradt. Rob észrevette a fiút, és Max segítségért kiáltott.

“Max csak úszkált, mentőmellényben, és nagyon jól érezte magát, amikor a fiatal fiú bajba került” – mondta Osborn. –  Max csak azt csinálta, amit a legjobban szeret: úszni.”

hőskutyus

Max engedelmesen odaúszott a küszködő fiúhoz, és hagyta, hogy megragadja a mentőmellényét. A kölyök megküzdött az áramlattal, és a kutya visszavontatta őt a biztonságos strandra.

Maxot hősnek nyilvánították – de ő ezt nem tudja. Csak annyit tud, hogy sokkal több játékot és finomságot kap, és emiatt boldogabb, mint valaha.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló