A család visszavitte a kutyát a menhelyre, a kislány pedig levelet írt a következő gazdinak

Rhino

Amikor a kutyákat vagy macskákat örökbe fogadják a menhelyről, remélhetőleg örök otthonukba kerülnek. De néha, valamilyen okból, ez nem mindig jön össze.

Tavaly szeptemberben egy négy kisgyerekes család örökbe fogadta a utahi menhelyről Rhinot, egy 3 éves boxer keveréket. Rhino több hónapig a családdal élt, de a múlt héten visszavitték a menhelyre.

Rhino

“Úgy érezték, hogy egy kicsit túl agresszív a kisgyermekeikkel” – mondta Deann Shepherd, a Utah-i menhely marketing- és kommunikációs igazgatója. “Néha egy család egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy gondoskodjon arról, amire az állatnak szüksége van.”

Rhino visszatérése nem volt könnyű döntés a család számára, különösen a család legkisebb lánya számára. Amikor a család leadta Rhinót, egy apró, spirálkötésű füzetet adtak a menhely dolgozóinak, amibe a kislány írt.

Rhino

“Szia, ha ezt olvasod, akkor most neked kell Rhino” – írta a kislány a füzetbe. “Ő volt az én kutyám. Nagyon remélem, hogy jó környezetben van. Nagyon hiányzik. Bárcsak tudná, hogy milyen csinos kiskutya.”

A lány konkrét utasításokat ad Rhino új családjának. Például azt mondja nekik, hogy minden nap el kell vinniük kétszer-háromszor futni, havonta egyszer meg kell fürdetniük, és természetesen sok figyelmet kell fordítaniuk rá.

“Rhino egy igazán intelligens kiskutya” – írta. “Nagyon csodálatos kiskutya. Rhino sok figyelmet igényel. Szereti az embereket.”

Az utasítások folytatódnak.

“Rhino egy jó kutya, és szereti az ölelkezést. Csak ne ugráltasd csemegékkel – őrülten ugatni kezd, aztán meg kell próbálnod megnyugtatni. Szeret a takarók alatt aludni. Rhino utálja a kenneleket. Néha nagyon boldog lesz, és körbe-körbe futkározik.”

Egy dolog, ami nagyon különleges, az Rhino neve.

“A teljes neve Rhino Lightning” – írta a lány. – “Kérlek, ne nevezd át.”

Még az utasításainál is világosabb az a tény, hogy szereti Rhinót – nagyon.

“Rhino egy csíkos álom” – írta. “Az orcája nagyon nyálas. Kérlek, mondd el Rhino-nak, hogy szeretem és hiányzik minden este.”

Rhino

Bár szomorú, hogy Rhino-t elválasztották ettől a lánytól, aki annyira szerette őt, a történetnek boldog vége van. Rhino csak egy hétvégét volt a menhelyen, mielőtt egy másik család örökbe fogadta. Ennek a családnak is voltak gyerekei, de a gyerekek idősebbek voltak, és a menhely személyzete úgy gondolta, hogy jobban tudják kezelni Rhino energikus természetét.

Ráadásul Rhino új családja megígérte, hogy követi a kislány javaslatait.

“A család elvette a füzetet, és megpróbálják betartani a lány által megfogalmazott irányelveket” – mondta Shepherd. “Megtartják a nevét, Rhino Lightning. Gondoskodni fognak róla, hogy megfürdessék, naponta fussanak, és mindent, amit utasított a kislány. Nagyon aranyos.”

Rhino


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló