Kölyökként megmentett oroszlán, tigris és medve több mint 15 évig voltak legjobb barátok

különlegesbarátság

Az egyik legkedvesebb baráti trió, akit valaha láttál, az oroszlán, a tigris és a medve a legjobb haverok voltak több mint 15 évig. A megszakíthatatlan kötelék azután alakult ki a valószínűtlen barátok között, hogy életük kezdetén együtt viselték el a pokoli nehézségeket.

Az egész 2001-ben kezdődött, amikor a kölyköket, egy afrikai oroszlánt (Leo), egy bengáli tigrist (Shere Khan) és egy fekete medvét (Baloo) kimentettek egy drogdíler alagsorából, aki a Georgia állambeli Atlantában élt. Mindhárom állatnak égetően segítségre volt szüksége.

A három kölyköt szörnyen bántalmazták és nagy szorongások érték. Baloo-t olyan hámban találták, amely annyira szoros volt, hogy belevágott a bőrébe, amit csak műtétet kellett eltávolítani, Leo arcán vágások voltak és egy apró ketrecben élt, Shere Khan pedig súlyosan alultáplált volt.

különlegesbarátság

Szívszorító volt felfedezni az ilyen szörnyű körülmények között élő vadon élő állatokat, de szerencsére a georgiai Locust Grove-ban található Noah’s Ark Animal Sanctuary mentette meg őket. A “Noé bárkája” egy 250 hektáros szentély a bántalmazott, nem kívánt és elhanyagolt állatok számára. Ezek egy nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy feltétel nélküli szeretetet, feltétel nélküli szolgálatot, jövőt és reményt nyújtson az állatoknak. Több mint 1500 állatuk van 100 különböző fajból. Havi 33 000 dollárba kerül, csak hogy mindet megetesse.

különlegesbarátság

Amikor a kölykök megérkeztek a szentélybe, annyi mindenen mentek keresztül, hogy egyértelmű volt, hogy soha nem kerülhetnek vissza őket a vadonba. A személyzet gyorsan megtervezte, hogy hárman békében élhessék le az életüket náluk.

Ételt, orvosi ellátást kaptak, és felfedezhették új otthonuk területét. Nagy figyelmet kaptak a személyzettől, akik megengedték, hogy az állatok együtt maradjanak, hogy nyugodtak maradjanak és biztonságosan érezhessék magukat.

különlegesbarátság

Kezdettől fogva világos volt, hogy a kölykök között erős a kötődés és az ő érdekükben áll, hogy együtt maradjanak. Vigasztalták egymást, együtt játszottak, beilleszkedtek új környezetükbe, és megtanulták, hogyan kell élvezni új otthonukat.

különlegesbarátság

Ahogy nőttek, a személyzet azt jósolta, hogy egy napon túlnőnek egymáson, és el kell válniuk egymástól, de ez a nap nem jött el. Tizenöt évet töltöttek együtt, mielőtt triójukból az első, Leo sajnos elhunyt 2016-ban. Shere Khan követte Leót a hídra 2018-ban.

Baloo-t, akit soha nem választottak el barátaitól, kivéve a hám eltávolítására irányuló műtétnél, a személyzet megvigasztalta. Gondoskodtak róla, hogy ne legyen magányos, és sok figyelmet szenteltek neki. Barátai elvesztése ellenére megnyugtató tudni, hogy hárman megmenekültek a szörnyű bántalmazástól, és biztonságos és boldog környezetben élhették le hátralévő éveiket.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló