Több tucat bántalmazott beagle-t mentettek meg, akik most életükben először játszanak a szabadban

bántalmazottkutyák

Első pillantásra ezek az imádnivaló beagle-k úgy néznek ki, mint a gondtalan kutyák, akik a fűben játszanak. De ezek a kutyák még soha nem játszottak a szabadban és még nem is ismerték a szeretetet. Ez az első ízelítő a normális életből, miután kimentették őket egy virginiai tenyésztési létesítményből.

“Ezek olyan kutyák, amelyek még soha nem nyúltak fűhöz. Soha nem sétáltak pórázon. Soha nem volt nyakörvük. Soha nem volt játékuk. Soha nem ölelték meg őket.”

bántalmazottkutyák

A megmentett kutyák életükben először gurulnak a fűben és élvezhetik az életet. Részei annak a 4000 beagle-nek, amelyeket az Envigóban, egy cumberlandi tenyésztő- és kutatóintézetben foglaltak le.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma két év alatt több tucat szívszaggató szabálysértésben találta bűnösnek a létesítményt, ami végül 4000 kutya lefoglalásához vezetett, akiket most rehabilitálnak, és szerető otthonokba fogadnak.

bántalmazottkutyák

A videóban látható édes kutyák most biztonságban vannak az észak-virginiai Homeward Trails Animal Rescue szervezetnél. Az ügyvezető igazgató, Sue Bell más állatmentő szervezetekkel együtt megkezdte azt a hosszú folyamatot, amelynek során megközelítőleg 4000 beagle-t távolítottak el és szállítottak ki az envigói létesítményből, ahol a kutyákat kutatási célokra tenyésztették.

Szerencsére az Envigo végleg bezár, de a kutyáknak szerető otthonra van szükségük. Sokukat a Homeward Trails-en helyezik el, akik úgy vélik, hogy a végén körülbelül 200-an lesznek. A beagle-ek szerencséjére a mentőszolgálathoz már több mint 1000 örökbefogadási kérelem érkezett.

Az összes kutya szállítása és otthon keresése csak egy része a mentési munkának. Nemcsak helyet kell találniuk mindannyiuknak, hanem állatorvosi ellátást és szocializálni is kell őket örökbefogadásuk előtt.

Annak ellenére, hogy ez egy tragikus helyzet, a jó hír az, hogy a kutyák már biztonságban vannak és a létesítmény bezárt. Reméljük, hogy minden kutyus megtalálja a tökéletes szerető otthont.

bántalmazottkutyák


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló