A kétségbeesett kutyus a menhelyen könyörög, hogy valaki mentse meg

menhelyikutyus

JJ, a menhelyen élő kutyus reménytelenül vágyott a figyelemre – bármiféle figyelemre. Annyira vágyott rá, hogy amikor az emberek elhaladtak a kennelje mellett egy kis forgalmas vidéki menhelyen, szegény kutya kinyújtotta a mancsait és megpróbálta megérinteni őket, mintha csak könyörögne.

Az 1 éves pitbullt a Dowdy Ferry Road mentén vették fel, amely egy gyakori és híres szemétlerakó hely nemkívánatos kutyák számára. Ezen az úton általában nagy a forgalom, ezért sok kutyát elütnek a száguldó járművek. De szerencsére JJ valahogy túlélte.

“Egyedül volt, amikor az állatvédelem rátalált” – mondta Patti Dawson, a Dallas Dog RRR elnöke. ” Nagyon lesoványodott, annyira, hogy látszanak a bordavonalai. Fogalmunk sincs mióta volt kint, de az biztos, hogy magáról kellett gondoskodnia.”

menhelyikutyus

Ha már nem az utcán kell lennie, az már egy nagyszerű dolog, azonban a menhely nem nyújtott vigaszt JJ-nek.

“Ez nem igazán egy menhely, inkább egy kunyhó 6 kennellel.” – mondta Dawson. “Kevesen látogatnak el ide. Ha pedig elvesztettél egy kutyát és a menhelyre került, akkor nem mehetsz be és kérheted vissza, hagynod kell, hogy a város leellenőrizze.”

Két héttel később a menhelynek kellett egy hely, így JJ felkerült egy listára, ami azt jelentette, hogy el kell őt altatni.

Szerencsére JJ-re felfigyelt Marina Tarashevska, a rendszeres látogató, aki segít a menhely kutyáinak családot szerezni. Így JJ sorsa is megváltozott.

“Amikor JJ-t kivették a kennelből, lefeküdt és félt, mintha arra számított volna, hogy bántani fogják “- mondta Tarashevska. De amikor visszatették és Tarashevska éppen elakarta hagyni a helyiséget, JJ kinyújtotta a mancsait. – Könyörgött, hogy mentsék meg.

menhelyikutyus

Tarashevska azonnal felvette a kapcsolatot Dawsonnal és segítséget kért. Rövid időn belül a Dallas Dog RRR kihozta onnan JJ-t, megvizsgáltatta egy állatorvossal, majd nevelőszülőkhöz helyezte.

Ahogy teltek a napok, JJ valóban kivirágzott. Imád a kertben játszani és sétálni és minden alkalommal a nevelőanyja mellett marad.

menhelyikutyus

JJ a nevelőcsaládjával marad mindaddig, amíg a Dallas Dog RRR meg nem vizsgálja egy okleveles állatviselkedés-kutatóval. De hamarosan örökbefogadható lesz és találkozhat a családjával, aki örökké szeretni fogja őt.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló