A kóbor kutya mindent megváltoztat a ritka betegségben szenvedő kisfiú életében

Jameson Wall, egy 7 éves autista fiú Tennessee-ből, kábítószer-függőként született, később ritka autoimmun betegséggel diagnosztizálták. Korai évei sorozatos orvoslátogatások és kórházi tartózkodások voltak.

Más szóval, nem volt könnyű dolga a fiatal Jamesonnak. Brucey élete is nehéz volt, egy kóbor kutya, aki egy közeli menhelyen kötött ki. Szerencsére ez a két lélek egymásra talált, és az életük sokkal jobbra fordult.

betegkisfiu

Jameson betegsége

Jameson édesanyja, Laura Wall, aki kisgyermek korában örökbe fogadta, elárulta: “Számtalan terápiás találkozón voltunk. Mindent kipróbáltuk, és úgy tűnt, hogy semmi sem segített.”

Hogy egy kicsit technikaibb legyen, Jameson gyermekkori akut neuropszichiátriai szindrómában és gyermekkori autoimmun neuropszichiátriai rendellenességben szenved Streptococcus fertőzésekkel.

Jameson állapotának neurológiai, valamint szociális és érzelmi következményei is vannak. Laura elmagyarázta:

“Egy reggel fel tud ébredni, és nem tud olyan szavakat kimondani, amelyeket korábban tisztán ki tudott mondani és önkárosító magatartást tanúsított.”

A mentett kutya kapcsolatba kerül egy örökbefogadott kisgyermekkel

Sushit, a kóbor kutyát, a Focus on Cumberland County Animal Safety (FOCCAS) területén dobták ki a közeli Crossville-ben. A menhely közzétette a fényképét az interneten, megjegyezve, hogy szolgálati kutya lehet. Jan Hendrixson, a FOCCAS alapító elnöke így jellemezte:

“Nagyon nyugodt kutya, de a legfontosabb, hogy a kedvében kell járni. Ezért él.”

Jameson szülei látták, milyen jól reagált a fiuk a Gyermekkórház egyik kutyájára. Azt fontolgatták, hogy örökbe fogadnak egy kutyát, hogy testileg és érzelmileg segítsenek fiuknak. De ami igazán késztette a családot a sushi örökbe fogadására, az Jameson érvelése volt: “Fogadjuk örökbe Sushit, mert nincs otthona.”

betegkisfiu

Úgy gondolja, hogy ő és Sushi azért kapcsolódnak olyan mélyen egymáshoz, mert hasonló a múltjuk.

“Mindketten tudják, milyen otthontalannak lenni és hogy ne legyenek kívánatosak. Ugyanakkor mindketten tudják, milyen találni egy családot…Mindketten sokáig vártak arra a biztonságos helyre, ahol otthon érezhetik magukat, és mindketten kitartottak.”

betegkisfiu

“Sushi berontott az ajtón, és úgy üdvözölte Jameson-t, mint egy régen elveszett barátot. Azonnal és tökéletesen elsajátította az orvosi “kompressziós terápia” művészetét. Jameson tele volt mosollyal és kuncogással, és anyukája tudta, hogy sikeres meccs volt. Sok örömkönnyet hullattak titokban abban a pillanatban, nem tudjuk, miért tartották vissza őket… de nem fogjuk elfelejteni.”

Hogyan segítették egymást a kutya és a fiú

A bizonyítékok azt sugallják, hogy a nyugodt, képzett kutyák stabilizálják az ember vérnyomását, csökkentik a szorongást és ösztönzik a kommunikációt. Sushi jelenléte egyértelműen hatalmas segítséget jelentett Jamesonnak.

Jameson apja, Corey elmagyarázta: “Sushi nagyon gyorsan ki tudja hozni a stresszes időszakból. A többi gyerek többet szeretne a közelében lenni, mióta a Sushi megjelent az életében.”

betegkisfiu

Laura a férje megfigyeléseire épített: “Most már képes kapcsolatot kialakítani az emberekkel, a kutyán keresztül Megvan rá a képessége.”

Sushi júliusban részt vett egy képzési programon Georgiában. Nemrég Sushi elment Jamesonnal egy egészségügyi találkozóra, és Laura szerint ez volt az első alkalom, hogy fia nem sírt a kórházban.

betegkisfiu

A FOCCAS Hendrixsont megérintette Jameson és Sushi kapcsolata.  “Ezért élünk. Ritka eset az ilyen örökbefogadás. Borzongunk, ha csak erről beszélünk. El sem tudnék képzelni jobb életet egy kutyának, mint ha van saját gyereked, akiről neked kell gondoskodnod. Úgy tűnik, ez tökéletesen illik Sushihoz, és nem is lehetnénk boldogabbak.”

Ez a “ki mentett meg kit” mondás gyönyörű változata.

betegkisfiu


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló