Szívszorító üzenettel búcsúzik elhunyt kutyájától a gazdi

Aki élt már házi kedvencekkel, az tudja, hogy az a pillanat, amikor el kell búcsúznia szeretett négylábú barátaitól, az egyike azoknak a pillanatoknak, amelyeket bárcsak soha nem élt volna át! Szeretett kedvenceink néhány évig maradnak az életünkben, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb nekünk is meg kell tapasztalnunk az elvesztésüket.

“Kedves Kutyám!

Még mindig hajnali 4.30-kor enyhe dörömbölés és párnakaparás hangjára ébredek. Gyakran elfelejtem, hogy többé nem kell elvigyelek a “kora ​​reggeli rituálékra”. Minden erőmmel azon vagyok, hogy visszaaludjak, de végül órákon át bámulom a fotóinkat és sírok.

Már rég elmentél, de a mogyoróbarna bundád tipikus pépes illata továbbra is kísérti a házat, a bútorokat és az embereket. Anya még mindig kitisztítja a tálakat, és minden nap megtölti friss vízzel. Apa továbbra is csak azután tervezi a pihenésünket, hogy megerősítette, hogy a szálloda engedélyezi a házi kedvencek gazdáinál való tartózkodását. A kis Isha még mindig egyenesen a hátsó udvarba szalad iskola után, abban a reményben, hogy megkapja a napi adag nyálkás puszit és meleg ölelést.

Te hiányzol neki a legjobban. Annyira összetört a szíve és fáj. De nincs egyedül a sötétben, átérzem a fájdalmát. Megértem, mit érez. Végül is nem ő az egyetlen, aki elvesztette legjobb barátját…

Múlt héten, amikor meghallottam, hogy sír, berohantam a szobájába, és minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megpróbáljam megnyugtatni. Végül egész éjszaka együtt sírtunk. Szorosan megöleltük egymást, és úgy döntöttünk, hogy egyszer s mindenkorra kiengedjük.

Amikor letöröltem a könnyeit, mélyen a szemébe néztem, és lelkének ürességét bámultam. Láttam a nagy lyukat, amit kiástál a szívében. Láttam, milyen sokat jelentesz neki. Láttam, mennyire szeret téged. És esküszöm, a szeretetnek ártatlanabb, erősebb formáját eddig nem láttam.

Soha nem gondoltam volna, hogy lehet valakit ilyen mélyen és ilyen önzetlenül szeretni. Annyi mindenre megtanítottál minket még szavak nélkül is.  Teljesen más emberekké változtattál minket, és most, hogy elmentél, annyira elveszettnek és összezavarodva érezzük magunkat saját létezésünkkel kapcsolatban.

Ennek meg kell állnia valamikor. Nem élhetünk így örökké, különben mindannyian megőrülünk. Tényleg tovább kell lépnünk. Megállapodtunk tehát, hogy nagy döntést hozunk magunk és drága Isha babánk érdekében.

Ma kutyát fogadunk örökbe. Elég hatalmas fickó, kétségbeesetten szüksége van a szeretetre, akárcsak nekünk. Chandlernek hívják. A menhelyen dolgozók úgy gondolták, hogy ez volt a legjobb név neki, mert továbbra is nevet és játszik mindazok után, amin keresztülment.

Chandlernek egész életében bántalmazással és kínzással kellett szembenéznie, és valóban szüksége van valakire, aki megtaníthatja újra bízni és szeretni. Ishának is szüksége van egy barátra, aki felemeli őt a mélyből. Szóval úgy gondoljuk, hogy ez a tökéletes párosítás. A következő órákban biztosan tudni fogjuk…

Elmegyünk, hogy hazahozzuk a nagyfiút. Isha nagyon izgatott, mert tudja, hogy valami készül. Nem mondtuk el neki, mert azt akarjuk, hogy meglepetés legyen, akárcsak legutóbb. És biztos vagyok benne, akárcsak legutóbb, ez a meglepetés teljesen megváltoztatja őt, és megtanítja újra szeretni.

Természetesen soha senki nem fogja pótolni azt az ürességet, amit a szívében hagyott, de legalább lehetőséget kap a továbblépésre. Nehéz, fájdalmas átmenet lesz, mert olyan szorosan összekötöttél minket, hogy egyikünknek sincs ereje vagy bátorsága elengedni.

De meg kell tanulnod elbúcsúzni, nem igaz?

Szóval, ma szeretnék elbúcsúzni a legjobb barátomtól.

Ez a búcsú nem jelenti azt, hogy már nem szeretlek. Ez azt jelenti, hogy hálás vagyok a szeretetért, amit kaptam tőled, és végre készen állok arra, hogy ezt a szeretetet átadjam valaki másnak, akinek szüksége van rá.

Ez azt jelenti, hogy akárhány kutyával osztom meg otthonomat és szívemet, mindig te leszel a legkülönlegesebb lélek, akit valaha láttam.

Ez azt jelenti, hogy megtiszteltetés számomra, hogy a legjobb barátomként ismerhetlek.

Ez azt jelenti, hogy mindig én leszek a te gazdid, te pedig mindig az ÉN JÓ KUTYÁM leszel.”


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló