Valódi hős: Tinédzser vízbe ugrott a kutya után, hogy megmentse a haláltól

Mikor a 17 éves skót fiú úgy döntött, hogy ellátogat Wales-be, még nem is sejthette, hogy hamarosan az egész ország hősként fogja ünnepelni. Merthogy pontosan ez történt. A Dundee városában élő Connor Telford a barátnőjével és annak az anyukájával utazott Pennlergare Valley Woods-ba, mikor meglátta a tóban az életéért küzdő kutyát. A tinédzser gondolkodás nélkül mentette ki fuldokló állatot, akinek a gazdája kétségbeesetten nézte a történéseket a partról.

Charlie, a 7 éves, si-cu fajtájú kutya gazdájával, Jane Warnerrel volt a tónál. Kacsák után ugrott a vízbe – korábban ilyet még soha nem csinált. Hamarosan viszont a saját kárán kellett megtanulnia, hogy máskor ne is tegyen ilyet. Pár perc alatt a tó közepén találta magát, próbálta a fejét a víz felett tartani, miközben gazdája tehetetlenül, sírva nézte végig az eseményeket a partról.

“Charlie-t most hoztam el másodszor ide a tóhoz. Első alkalommal semmiféle érdeklődést nem mutatott a kacsák iránt.” – mesélte a gazdi. “Egyre beljebb és beljebb ment, míg bent ragadt a nádasban. Lehetett látni, hogy küzd, hogy a víz felszínén maradjon. Mivel én mozgáskorlátozott vagyok, nem tudtam bemenni érte. Csak tehetetlenül álltam a parton.”

Ekkor vette észre, hogy a fiatal fiú beugrik a vízbe és elkezd úszni a kutya felé. Bár nem kis távolságot kellett megtennie, elérte Charlie-t, kiszabadította a nád fogságából és visszajuttatta a gazdájának. Jane elmondhatatlanul hálás a fiúnak, hogy megmentette a kutyáját, hiszen tudja, ha ő nem lett volna ott, Charlie sorsa is másként alakul.

“Biztos vagyok benne, ha Connor akkor nincs ott és nem ugrik be érte, Charlie ma már nem lenne velem. Ez a fiatal skót fiú az én hősöm!”

A nő még a fiú nevét sem tudta, de szerette volna az egész világgal megosztani a hősies tettet. Facebookon osztotta meg a történetet, ami villámgyorsan terjedt, így hamarosan a fiú neve is kiderült.

“Skóciában él és ma érkezett Wales-be. A kirándulásoknak ez volt az első állomása.”

– írta később Jane a Facebookon.

Hamarosan már mindenki értesült Scott hőstettéről, köztük barátnőjének anyukája is.

“Ez volt Connor első napja Wales- en és hála az égnek, jól végződött.” – nyilatkozta a nő a Wales Online-nak. “Nem túl jó úszó, de saját biztonságával mit sem törődve ugrott a vízbe, hogy megmentse a kutyát.”


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló