A legjobb őrző-védő kutyafajták

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Ha az értékeidet biztonságban akarod tudni, de közben egy kíváló barátot is szeretnél, akkor az alábbi ebek valamelyike tökéletes választás lesz. Napjainkban gyakran találkozni olyan emberekkel, akik nem házőrzőnek szánják a kutyájukat. Azonban ha azt szeretnéd, hogy a legjobb barátod egyben az házban található értékekre is vigyázzon, akkor ezeket a fajtákat ajánljuk.

Az őrző-védő kutyák nem valók mindenki számára: nekik egy erős kezű és domináns gazdára van szükségük. Ha kedvencünk elkanászkodik, akkor csak bajt okot az idegeneknek és a családnak.

Ha úgy döntesz, hogy megvan hozzá a kitartásod és az akaratod, nem mellesleg van elég időd, amit a kutyádra tudsz fordítani, akkor az alábbi fajták biztos, hogy nem fognak csalódást okozni.

Német juhászkutya

Ez a népszerű fajta kíváló barát, játékos és gyerekbarát természetének köszönhetően világszerte kedvelik. Az idegenekkel szemben kimérten viselkedik, az intelligenciájának köszönhetően remekül tanítható.

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Könnyen idomítható, de magabiztos és független fajta, ezért egyedül érdemes tartani. Bár önálló kutyáról van szó, mégis igényli a törődést, a sok játékot és a kiadós sétákat.

Kuvasz

Ha egy betörő meglátja az udvaron futkározó kuvaszt, akkor kétszer is meggondolja, hogy bemásszon-e azon a kerítésen. Ezt a fajtát már egész kiskorában érdemes tanítani, így tökéletes házörző válhat belőle.

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Sokan agresszív fajtának tartják, azonban a megfelelő gondoskodás és környezet hatására a legjobb barát válik belőle.

Argentin dog

Kiváló házörző fajta, az idegenekkel szemben távolságtartó szokott lenni, de a család tagjait végtelenül szereti és nagyon ragaszkodik hozzájuk. Ugyanakkor egy temperamentumos, bátor és szívós fajtáról beszélünk, emiatt már kiskorában szocializálni kell.

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Fontos megjegyezni, hogy az argentin dog imádj a gyerekeket, de érdemes a gyermekeket is megtanítani, hogy miként viszonyuljanak a kutyához.

Rottweiler

Sok rémtörténetet lehet róluk hallani, de valójában remekül szemléltetik hogy mennyit számít a nevelés egy kutya esetében.

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Ha valaki nem ért a kutyákhoz és nincs elég ideje törődni és tanítani kedvencét, ebben az estben egy kiszámíthatatlan ebet kapunk. Ez nem csak a rottweiler-re, hanem az összes fajtára igaz. Ebben a fajtában roppant erős a területőrző hajlam, ami miatt sok telephelyen megtalálható. Egygazdás, játékos és tökéletes házőrző.

Komondor

A hatalmas termetű, kivételes magyar kutyafajta a legjobb házőrző, aki mindezek ellenére nem kapja meg a neki járó tiszteletet. Igaz, hogy pásztorkutyaként könyvelik el, mégis a pulik végezték ezt a munkát, amíg a komondor a területet őrizte.

A legjobb őrző-védő kutyafajták

Bátor és rendíthetetlen fajta, aki az élete árán is képes megvédeni a családot. Nem szokott súlyos sérülést okozni az esetleges támadón, csak leteríti azt és megvárja, amíg a falkavezér, azaz a gazdi intézkedik. Ez is azt mutatja, hogy erős kezű gazdira van szüksége, aki megmutatja neki a helyes utat.

Ha kellene, Te melyik fajtát választanád? Írd meg nekünk kommentben!

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk