A 9 éve ketrecbe zárt medve most először tapasztalja meg a medencébe csobbanás örömét

boldogmedve

Néha nagyon kevés kell a boldogsághoz. Olyan kevés, hogy egy mártózás a medencében már a mennyországnak tűnik. Tuffy, a medve 9 évet töltött egy ketrecbe zárva egy farmon, ahol egy kínzómellényt is ráraktak. Szerencsére végül kiszabadult, a medve pedig most először csobbant egy nagyot  medencébe.

A tibeti medvét vagy holdmedvét epe csapolására használják ki és kínozzák, amiből gyógyszereket, samponokat és italokat állítanak elő. Az epekereskedelmet elősegítendő, Kínában több mint 10 000, Vietnamban pedig több mint 1 200 medve van a farmokon.

boldogmedve

Tuffy egy tibeti medve, akit az Animals Asia mentette meg Vietnamban. Rehabilitációja nehéz volt. Amikor megérkezett a menhelyre, észrevették, hogy súlyosan sérült az epehólyagja, amit később az őt kezelő állatorvosi csapatnak el is kellett távolítania. Három foga is kitört, mancsai repedtek és kiszáradtak, ez jellemző azokra a medvékre, akik már régóta nem járnak füvön.

boldogmedve

Tuffy végül a rehabilitáció után szabadult, és örömmel merült a medencébe. Annyira boldog volt, hogy folyamatosan merült és ismét merült, és mindenhova vizet fröcskölt. Este a mulatságtól kimerülten, boldogan aludt el a csillagos ég alatt.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló