A belga malinois bebizonyítja hűségét, amikor túrázás közben megtámadja gazdáját egy puma

pumatámadás

Amikor Erin Wilson kutyájával, Evával kirándulni indult a Trinity folyó mentén Északnyugat-Kaliforniában, legmerészebb álmaiban sem tudta elképzelni, hogy egy pumával fog találkozni!

A vadállat elébe ugrott, és fogalma sem volt mit tegyen. Ösztönösen felsikoltott a döbbenettől, és ekkor lépett közbe hűséges belga malinois kutyája, Eva!

pumatámadás

Eva annak ellenére bátran felugrott a hegyi oroszlánra, hogy a vad kétszer akkora volt, mint ő. Mindketten küzdöttek, miközben Erin elrohant, hogy gumivasat szerezzen, és segítsen Evának. Elkezdte vele ütni a ragadozót, de minden hiábavalónak tűnt.

A vadállat elkapta Eva fejét, és hosszú, éles fogakkal átszúrta a koponyáját. Szerencsére pár elhaladó autós megállt, és paprika spray-vel elüldözték az oroszlánt.

Eva súlyosan megsérült, és az élete is veszélybe került. Eva, erős kutya lévén, túlélte a támadást. Ennek ellenére hosszú gyógyulásra volt szüksége, ezért Erin adománygyűjtésbe kezdett, hogy fedezze az orvosi számláit.

pumatámadás

Eva néhány napig erős nyugtatókat kapott, mivel a koponyájában továbbra is magas volt a nyomás, és a szeme körüli duzzanat akadályozta a látását.

Eva az orvosi kezelés után egy ideig jobban érezte magát. Hazament gazdájával, és visszarázódott az otthoni tevékenységekbe. Még rendszeresen sétálni is ment Erinnel, a gyengeség jeleit sem mutatva. De aztán megtörtént az egyetlen dolog, amitől Erin félt! Egyik napról a másikra Evának hirtelen rohamai voltak, és állapota romlott.

Végül kómába esett, és semmire nem reagált. Sajnos a teste túl gyenge volt ahhoz, hogy megvívja ezt a csatát, és néhány órával később Eva elhunyt.

Erin megsemmisült, amikor rájött, hogy bátor kutyája életét vesztette. Eva hirtelen halála ellenére örökké emlékezetes marad bátorságáról. Ő volt Erin angyala, aki minden lehetséges módon megmentette az életét.

pumatámadás


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló