A hálás kutya sírni kezdett, miután még épp időben megmentették őt a halál széléről

sirnikezd

Rengeteg oka lehet annak, hogy egy kutya sírni kezd, hiszen sokan nem hiszik el, de nekik is vannak érzéseik. Ugyanakkor ők se csak a fájdalomtól tudnak könnyeket potyogtatni, hanem akár hálából is. Pláne akkor, ha épp a halál széléről mentenek meg.

Ez egy gyönyörű Golden Retriever szomorú története, akit egy kutyahúsboltban árultak emberi fogyasztásra. A kegyetlen és elfogadhatatlan létesítmény Kína egyik területén volt.

Megmentéséről egy videó készült, amely mindenkit megdöbbentett a közösségi oldalakon. A kutya szinte elfogadta, hogy hogy friss húsként eladják, és ő ez ellen nem tehet semmit.

sirnikezd

Épp időben érkezett a segítség, ugyanis egy csoport helyi ázsiai állatszerető ember kifizette a kutyahús-árust. Elvitték szegény kutyát a hírhedt kínai piacról, megmentve őt ezzel a biztos haláltól.

Egy interjút követően az egyik állatmentő, akit Xu vezetéknevén ismernek, elmondta, mi is történt valójában. Nemcsak a történetünk főszereplőjét sikerült megmenteni, hanem további 20 “szerencsés” kutya is kapott egy második esélyt.

Elmondta, hogy neki és más önkénteseknek 14450 jüant sikerült összegyűjteniük, ami körülbelül 2 302 amerikai dollárnak felel meg. Mindezt azért, hogy kimentsék onnan az összes állatot. Az állatmentők biztosak abban, hogy a kutyákat ellopták, mielőtt bezárták volna őket a büdös, koszos ketrecekbe.

sirnikezd

Az önkéntesek már többször jártak a piacon, hogy egy elveszett kisállatot keressenek, mielőtt megtalálták a bezárt, halálra ítélt kutyákat.

Miután kifizették az eladót, a jószívű emberek a háziállatokat a Dongfang Állatkórházba szállították. Sürgősen meg kellett vizsgálnia őket egy állatorvosnak.

“A becslések szerint csak Kínában évente 10 millió kutyát és 4 millió macskát vágnak le húskereskedelem céljából” – mondta Xu.

sirnikezd

Az állatok jogait támogató csoport, az Animals Asia sikeresen leleplezte a kutyahúsboltokat. Kiderítették, hogy ezeket az állatokat nem farmokon nevelik. A kutyahús nagy része sebezhető kóboroktól vagy a családjuktól ellopott háziállatoktól származik.

Ez az édes goldi kutyus pedig sírt, amikor megmentették. Bár sokan hála könnyeinek gondolták, a kórház igazgatója, Wang Zaigao ezt tagadta. A valóságban az történik, hogy a kutya éppen optikai ellenőrzésen esett át, ami lehet a sírásának a valódi oka.
Függetlenül attól, hogy szemprobléma okozta-e a kutya sírását, az igazság az, hogy a kutyák rendkívül érzelmesek,  és hálásak. Emiatt nem csodálkozunk azon, hogy képesek sírni, ha rosszul érzik magukat, vagy hálásak. A 20 megmentett állat közül 17 már talált egy szerető otthont.

sirnikezd


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló