A haldokló kutyától búcsúzkodni kezdenek – ő azonban még nem akar elmenni

haldoklókutya

Ennek a halálos beteg pitbullnak a története rendkívül inspiráló. A kutyát egy hajléktalanok számára fenntartott kempingben találták. Mintha a bizonytalan hely nem lenne elég, az állatot minden lehetséges élősködővel megfertőzték. Ráadásul valószínűleg soha nem járt állatorvosnál.

A mentés napján a kutya a Saint nevet kapta. Teljesen lefogyott, gyenge volt, és látszottak a csontjai. Az állatorvosi konzultáció során az orvos úgy vélte, hogy a kutya néhány hónapon belül meg fog halni. Saintet ezért egy ellátó központba vitték. Egy olyan helyre, ahol az emberek feladata, hogy a halálos beteg állatoknak kényelmesebbé tegyék az életét.

haldoklókutya

Heather volt a felelős azért, hogy gondoskodjon Saintről, és megadjon neki minden támogatást, szeretetet és ragaszkodást, amire élete utolsó hónapjaiban szüksége volt. Sőt, bár tudta, hogy a kutya hamarosan meghal, mégis vállalta a küldetést, hogy a lehető legjobbá tegye a kutya napjait.

Az új otthonában töltött első héten Saint eleinte gyenge volt, nem evett és nem tudott felállni. Ráadásul még soha nem volt házban, így nem értette, hol van és mi történik.

Ahogy teltek a napok, Saint mindenkit meglepett. Figyelemmel, szeretettel és ragaszkodással körülvéve nagy élni akarást mutatott. Mindössze két hét alatt képes volt felállni, önállóan járni, és még a családjával és a testvéreivel is kapcsolatba lépett.

haldoklókutya

A kiskutya viszont még mindig nehezen evett. A család azonban nem mondott le róla, és mindent megpróbáltak, hogy lássák, hogy hízik. Szerencsére a kiskutya nagyon jól fogadta a sült csirkét, amit a család kínált. Miután felfedezte ezt az új lehetőséget, Saint elkezdte megenni az egész tál ételt.

A teljes értékű étkezés és a családjától kapott sok szeretet mindent megváltoztatott! A sovány, szomorú kutya fokozatosan eltűnt, átadva helyét egy boldog, játékos és jól táplált állatnak.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló