A legszívszorítóbb búcsú: a gazdi utoljára viszi fel a kutyáját a hegy tetejére

utolsokaland

Ez a hegy volt Carlos Fresco és kutyája, Monty kedvenc helye. A kutya súlyos egészségügyi problémákat követően élete utolsó pillanatait élte. Így ez a férfi úgy döntött, hogy négylábú barátja utolsó sétáját éppen ezen a helyen szervezi meg. Talicskával vitte fel Montyt a meredek hegyre.

A hegy a Brecon Beacons hegységben található, Walesben, az Egyesült Királyságban. Monty 10 éves, és sajnos egészségi állapota egyre romlott, főleg amióta kiderült, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Természetesen igyekeztek mindent megtenni a gyógyulás reményében, de sajnos ez nem volt elég.

utolsokaland

A kutyának már nem sok ideje van hátra, ezért fontos volt, hogy mielőbb együtt feljussanak a hegyekbe. Nem volt vesztegetni való idő, és Carlos szerette volna még utoljára átélni ezt az élményt azzal, akit a legközelebbi barátjának tekint. Kettejük köteléke tartós, Carlos egészen kicsi korában fogadta örökbe Montyt. A közös sétákat az Egyesült Királyság hegyeiben soha nem hagyták ki, és mindkettő kedvenc időtöltése volt.

utolsokaland

Az életük megváltozott, amikor körülbelül másfél évvel ezelőtt Montynál súlyos betegséget diagnosztizáltak. Carlos azt mondja, hogy a kicsi kezdetben jól reagált a kezelésekre. Éppen ezért nem számítottak rá, hogy szomorú visszaesés lesz. Így hát elkezdődött a visszaszámlálás Monty számára.

Így Carlos azonnal elkezdte tervezni legújabb közös kalandjukat. Ezt a gyönyörű hegyi sétát, amit mindketten nagyon szerettek. Carlos ezzel a talicskával vitte Montyt a legkülönlegesebb helyükre, a Pen y Fan hegyre. Amikor Monty rájött, hogy túrázni mennek, nem tudta leplezni nagy boldogságát. Egy igazán megható nap, amely megpecsételte a kettőjük között fennálló, amúgy is nagyon intenzív köteléket.

utolsokaland


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló