A menhely legidősebb kutyája élete legjobb napját élte át, amikor elvitték a tengerpartra

legszebbnap

Minden állat megérdemli, hogy élete során legalább egy jó élményben legyen része, még akkor is, ha ez csak egy apró dolog. Egy nap egy menhely önkéntesei arra gondoltak, hogy felejthetetlen pillanatokat ajándékoznak legidősebb lakójuknak. Egy németjuhász volt, aki azonnal azután érkezett a központba, hogy családja elhagyta őt.

A kutya, annak ellenére, hogy meleg fogadtatást kapott, mindig félénk volt az emberekkel szemben. Az önkéntesek nem tudták, hogyan reagálna a meglepetésükre, de úgy gondolták, egy próbát megér. Így hát egy nap beültették a menhely kocsijába, és elkezdtek távolodni a várostól. A kutya nem tudta hová viszik, sok kétség és kérdés tolongott a nagy kutya fejében, és egyre idegesebb lett.

legszebbnap

Amint kiszállt a kocsiból, egy tengerrel találta szemben magát! A négylábút kezdetben megijesztette a hullámok zúgása, de néhány percen belül megbarátkozott vele. Összeszedte minden erejét, és a víz felé rohant. Néhány óráig hagyta magát simogatni a kellemes tengeri szellőben, és élvezte barátai társaságát.

Nem minden idős állat találkozik olyan szerencsés emberrel, aki hajlandó örökbe fogadni őket, ezért gyakran örökbefogadó központokban töltik utolsó éveiket. Azonban senki sem akarja, hogy szomorú életet éljenek, ezért jó, ha megpróbálunk segíteni nekik, hogy szebbé tegyük napjaikat. Az a fontos, hogy gyakran mozogjanak, hogy mindig társaságban legyenek, de mindenekelőtt jól érezzék magukat.

legszebbnap


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló