A rejtélyes állat külseje mindenkit meglepett, miután megszabadították a koszos bundájától

Amikor valaki egy koszos, raszta bundájú állatot hozott a Central Missouri állatmenhelyre, mindenki értetlenül állt, hogy mi rejtőzik alatta. A megtalálója elmondta, hogy a kutyát egy helyi szupermarket parkolójában találták egy kis kutyaágyban megbújva.

A menhely dolgozói azonnal elkezdtek dolgozni rajta, eltökéltek, hogy megszabadítják a kutyát a nehéz bundától. A szőrtakaró, amelyben most már bolhák éltek, olyan súlyos volt, hogy még a kutyát is akadályozta a járásban.

koszosbunda

A menhely állatorvosi csapata úgy döntött, hogy elaltatják a kutyát, hogy ne érezzen semmilyen kellemetlenséget a szőrzet eltávolítása közben. Az egész folyamat közel 3 órát vett igénybe.

A súlyos szőrtelenségen kívül a kutyának néhány rendkívül benőtt lábkörme is volt, olyannyira, hogy azok átfúrták a mancsát.

Miután az összes szőrt leborotválták, kapott egy jól megérdemelt fürdőt. A kutya, akit Preciousnak neveztek el, végre úgy nézett ki, mint egy kutya, de sajnos járni még mindig nem tudott.

koszosbunda

Amikor megröntgenezték, megerősítették, hogy már olyan régóta volt ebben az állapotban, hogy a mancsai teljesen eldeformálódtak. Az is kiderült, hogy több csontja is eltört.

A menhely konzultált egy ortopéddal, és ők sem mondtak jó híreket.

koszosbunda

Kijelentették, hogy a tüneti kezelésen kívül nincs más kezelési lehetőség, amivel megpróbálják a kutya kényelmét fenntartani. De a menhely dolgozói még nem voltak hajlandóak lemondani Preciousről!

Amint elmesélték a történetét, Precious pillanatok alatt szerető ideiglenes otthonba került.

Ideiglenes gazdái gondoskodtak róla, hogy jól érezze magát, és türelmesen dolgoztak vele, hogy visszanyerje ereje egy részét. A bundája szépen és puhán kezdett visszanőni, és már képes önállóan felülni.

Nem sokkal ezután, a sok szeretet és gondoskodás után Precious megtalálta örök otthonát! Végre megkapta az összes szeretetet és figyelmet, amit megérdemelt, és élte a legjobb új életét!

koszosbunda


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló