Az állatmentők egy macskára bukkannak, akinek egy henger szorult a nyaka köré

Valentincica

Egy vörös macskát találtak az utcán Kaliforniában, egy nagy üres hengerrel a nyakán. Sokan próbáltak segíteni neki, de ő félt  az emberektől, így nem tudták elkapni. Kimberly Saxelby és Chris Gattas úgy döntöttek, hogy kimennek a helyszínre, hogy biztonságba vigyék a szegény macskát.

Valentincica

“Amikor megérkeztünk, két lépés távolságot tettünk, miközben egy autó alatt feküdt, vártunk egy órát, de megállapítottuk, hogy a fején lévő szalaghenger miatt nem tud onnan kimászni, így nem volt más választásunk, hogy elkapjuk a hálónkkal. Miután egy ideig üldözte, és egy régi fészerbe kanyarította, ekkor Chris el tudta kapni a rúdhálóval”– nyilatkozta Kimberly.

Valentincica

Úgy gondolják, hogy a szalaghenger a nyakán valójában hónapok óta rá volt szorulva. Végül a macskát a Rancho Cucamonga Állatkórházba szállították, ahol elkezdik az orvosi terápiát.

Először az állatmentők nem is sejtették, hogy milyen súlyos a problémája, addig amíg le nem vették róla a hengert. Könnyeket csalt a szemükbe, amikor arra gondoltak, hogy mennyit szenvedett ez a cica. Rendkívül sovány és kiszáradt volt, mert enni és inni is nehezére esett a henger miatt.

Valentincica

A menhely nagyszerű állatorvosai sürgősségi műtétet végeztek a cicán, hogy megtisztítsák és rögzítsék az egész nyaka körül és a füle feletti területet. Végül a Valentin nevet kapta és hamarosan örökbe fogadható lesz.

Valentincica


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló