Az állatmentők megdöbbentek, amikor megtudták, milyen állatot mentettek meg egy elárasztott folyóból

prérifarkas

Amikor egy férfi meglátott valami furcsát úszni a San Diego-i folyó áradásának törmelékei között, tudta, hogy egy segítségre szoruló állatról van szó.

Azonnal hívta a San Diegó-i állatmentőket, akik – mivel az állat túl messze volt – nem tudtak a szárazföldön eljutni hozzá. Amikor azonban látták, hogy az állat feje egy műanyag dobozba volt szorulva, tudták, hogy nincs vesztegetni való idejük, ezért erősítést hívtak.

prérifarkas

Mivel az állathoz csak csónakkal lehetett eljutni, a mentőcsapat a vízimentők segítségét kérte. Két vízimentő azonnal reagált a hívásra, és pillanatok alatt a folyón voltak, és az állat felé eveztek.

Bár a zord időjárás megnehezítette a mentést, a két elszánt férfinak sikerült elérnie a bajbajutott állatot.

Miközben visszaeveztek a szárazföldre, a vízimentőknek sikerült a partra juttatniuk az állatot, amelyről azt gyanították, hogy kutya, és az állatmentők biztonságos kezébe került.

prérifarkas

A kutyát pokrócba csomagolták, és egy teherautóba vitték, hogy a legközelebbi San Diegó-i Vadállatközpontba szállítsák, ahol eltávolítják a műanyag konténert.

Amint a kutya megérkezett a Vadállatközpontba, a személyzet elkezdte eltávolítani a fejéről a konténert. Amikor azonban végre meglátták a kutya arcát, megdöbbentő felismerésre jutottak.

Ez egyáltalán nem is kutya volt!

A megmentett állat valójában egy prérifarkas volt.

prérifarkas

De nem számított, hogy melyik állatról van szó; a személyzet így is örömmel segített, mivel enyhe hipotermiában szenvedett, és rengeteg kaktusztüske volt a bundájában, valamint néhány sebet is el kellett látni.

Miután a prérifarkas a Wildlife Centerben töltötte a napot, átszállították egy másik központba, amely a csúcsragadozók rehabilitációjával foglalkozik.

A személyzet biztos benne, hogy ez a gyönyörű prérifarkas pillanatok alatt felépül, és így visszakerülhet a vadonba, ahová való.

prérifarkas


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló