Az ijedt kiskutya a mancsával megérintette a nőt a menhelyen, remélve, hogy így otthonra talál

mentettkutya

Amikor Jacqueline Colette megérkezett az Austin Pets Alive-hoz, biztos volt benne, hogy nehezen fog választani a tucatnyi kutya közül, akiknek égetően szüksége van állandó otthonra. De a nő nem tudta, hogy a kutya maga választja őt.

“Elmentem a kennelek előtt és hirtelen megláttam, hogy egy kis mancs felém nyúl.” – emlékszik vissza Jacqueline.

Az Austin Pets Alive önkéntesei megdöbbentek, amikor meglátták, hogy egy hét hónapos Fánk nevű kiskutya Jacqueline után nyúl. 11 napig tartózkodott a menhelyen és ezalatt soha nem került kapcsolatba senkivel.

mentettkutya

“Fánkot kimentették az utcáról és menedékházba helyezték, ami hamar kigyulladt. A kiskutya nem sérült meg a tűzben, de hamarosan elkapta a parvovírust, és az Austin Pets Alive intenzív osztályára szállították. Szó szerint egy héttel később az osztályt elöntötte a víz, és az összes kutyának az utcán lévő szabadtéri ketrecekbe kellett költöznie.” mesélte Jacqueline.

mentettkutya

Fiatal kora ellenére Fánk sok kellemetlen eseményt túlélt, ezért zárkózott és félt. De amikor a kutya meglátta Jacqueline-t, úgy döntött, hogy bátorságot mutat. A nőt velejéig megérintette.

mentettkutya

Ugyanezen a napon kiállította a kutya örökbefogadásáról szóló dokumentumokat és hazavitte. Fánk az új házba érkezése után azonnal elment a fürdőbe, majd kedvére szaladgált az udvaron. Fürdés közben a kiskutya gyengéden kapaszkodott új gazdájába mintha megköszönné, hogy megmentette. Az első éjszaka a kutya a pázsiton maradt, mert félt aludni a házban, de aztán megszokta, és Jacqueline mellett kezdte a tető alatt tölteni az éjszakát.

mentettkutya

Már két hónapja, hogy Jacqueline hazahozta Fánkot és az aranyos kiskutya egyre jobban kezd kibújni a héjából.

“Valahányszor rám hajtja a fejét, felsóhajt, majd szeretettel és hálával néz. És ez csodálatos érzés.” – mondja Jacqueline.

mentettkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló