A mentett kutya annyira boldog, hogy otthonra talált, hogy nem hajlandó elengedni gazdája kezét

mentettkutyaboldog

Néhány kutyának szüksége van személyes térre, néhány órára, ahol megszakítás nélkül ehetnek, szaglászhatnak vagy aludhatnak, de Stanley nem tartozik ezek közé a kutyák közé.

Másfél évvel ezelőtt Sam Clarence örökbe fogadta Stanley-t az új-zélandi Christchurchben, egy bully fajtamentőtől, és azóta végignézte, ahogy a megrémült kóborkutya szelíd, bújós kutyává változott.

Manapság Stanley nem hajlandó elengedni gazdája kezét, ami távolról sem kényelmes, amikor épp úton vannak.

Clarence akkor találkozott először Stanley-vel, amikor a közeli menhelyen jelentkezett kutyasétáltatónak. Két 6 hónapos kiskutyát találtak egy elhagyatott telken az anyjukkal együtt és Clarence-t megkeresték, hogy néhány hétig vigyázzon az egyik kutyára.

mentettkutyaboldog

De amint Clarence ránézett meglátott egy Stanleyről készült képet, azt érezte, hogy a kutya “neveletlen kudarc” lesz.

Stanley számára ez messze volt a szerelemtől első látásra.

“Megrémült, amikor hazaértünk, és egy órába telt, mire lassan kiszállt az autóból” – mondta Clarence. “Miután kiszállt, nagyot fürdettem, ennivalót és kényelmes ágyat adtam neki a kandalló előtt.”

Ahogy Stanley hozzászokott a benti élethez, és egy tálból evett és ivott, új gazdijához kötődni kezdett. “Kiskutyaként velem aludt az ágyon – mondta Clarence. – A hátam mögött feküdt, és legalább egy mancsa mindig a hátamhoz ért.”

Stanley megöregedett és bölcsebb lett, de soha nem veszítette el azt az igényét, hogy közel legyen a gazdáihoz.

“Ha én vezetek, akkor is hozzá kell érnem, különben rám fogja kényszeríteni” – magyarázta Clarence. “Ha tévét nézünk, ugyanez a helyzet. Addig repülnek rám a mancsok, amíg meg nem érintem. Ez az ő különlegessége. Ha nem vagyok a közelben, a lakótársammal is ezt teszi.”

Manapság szeretnek a szabadban kalandozni Új-Zélandon, és amint Stanley meglát egy tengerpartot, folyót vagy tavat, azonnal beugrik.

Clarence elképzelni sem tudott volna ennél jobb útitársat – még akkor is, ha ez extra kemény munkát jelent, hogy az úton tartsa a tekintetét.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló