Egy gyengéd szívű állatorvos megmutatja, hogyan építi ki a bizalmat egy ijedt kutyával

állatorvos

Az állatorvosok minden nap találkoznak olyan kutyákkal, akik sajnos nincsenek a legjobb formájukban. Betegek vagy sérültek és sokan félnek az állatorvostól ; néhányan hiszen még soha nem voltak. Az állatorvosok azonban nagyon jók abban, hogy megvigasztalják azokat az állatokat, amelyeken segíteni próbálnak.

Ebben a videóban Dr. Thomas Hamilton egy ijedt kutyáról gondoskodik. Ez egy kedves bepillantás arról, hogyan teszi az utat, hogy megnyugtassa egy ijedt kutyát, akin csak segíteni akar és nem akarja bántani.

Az első dolog, amit már a vizsgálat előtt észrevesz, az az, hogy kis páciense nagyon fél. Így hát a leggyengédebb mozdulattal lehajol hozzá és finoman bemutatkozik, még azt is elmondja neki, hogy Tomnak hívják.

állatorvos

Dr. Hamilton szakértő a testbeszéd olvasásában, így tudta, hogy a kutya nem agresszív, egyszerűen csak fél. Így hát a következő lépés az volt, hogy segítsen neki kényelmesebben érezni magát. Így lefekszik előtte a földre és a behódolás jeléül az arcát közel helyezi hozzá, hogy megszagolhassa.

állatorvos

Néhány plüssállatot ad neki és megkérdezi, hogy jobban érzi-e magát. De még nem érezte így, így a következő dolga az volt, hogy megkínálja néhány finom csemegével, hogy megpróbálja megnyerni a tetszését és segítsen neki úgy érezni, hogy megbízhat benne.

állatorvos

A finomságok sikert arattak és a kutyus kezdett magabiztossá válni és óvatosan elhagyja a terem sarkát. Szimatolni kezd és enni kezdi a finomságokat. Meglepő módon a következő dolog az volt, hogy Dr. Hamilton ölébe ült és élvezi a tőle kapott szeretetet.

állatorvos

A megható videót itt tekintheti meg: 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló